Pohjolan Design-Talo Oy ja Bosch yhteistyöhön omakotitalojen energiatehokkuuden kehittämiseksi

Kuvaaja: Ari Nurmela

Kuvaaja: Ari Nurmela

Muuttovalmiiden omakotitalojen markkinajohtaja Pohjolan Design-Talo Oy ja monialakonserni Boschin Thermotechnology-toimiala ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tuo Pohjolan Design-Talon asiakkaiden ulottuville Boschin uusiutuvan energian hyödyntämiseen perustuvat uusimmat lämmitysratkaisut. Sopimus kattaa koko Boschin lämpöpumppuvalikoiman: maalämpö-, ilma-vesilämpö- ja ilmalämpöratkaisut.

Pohjolan Design-Talo Oy:n Lvi-yksikön päällikkö Kari Klasila iloitsee uuden yhteistyön avaamista mahdollisuuksista.

– Design-Talo tunnetaan asumisen energiatehokkuuden kehittäjänä. Meillä on ollut VTT:n myöntämä passiivitalosertifikaatti jo vuodesta 2011. Nyt voimme hyödyntää Boschin modernia lämpöpumpputekniikkaa suomalaisten perheiden lämmityskustannusten alentamiseen. Esimerkiksi ilma-vesilämpöpumppu on erittäin varteenotettava vaihtoehto varsinkin Etelä-Suomen ilmasto-olosuhteissa.

Bosch Thermotechnology -toimialan myyntijohtaja Mikael Less muistuttaa ammattitaitoisen suunnittelun ja asennuksen merkityksestä.

– Etenkin maalämpöprojekteissa aidon energiatehokkuuden saavuttamiseksi tarvitaan edistyksellisten tuotteiden lisäksi osaavaa mitoitusta ja asennusta. Pohjolan Design-Talon asiakkaiden lämpöpumppuasennuksista vastaavatkin vastedes erikoiskoulutetut Bosch Lämpömestarit.

Ryhmärakentamiskohde aloitettu Vantaalla

design-talo_lipputie_8_julkisivu_nettiin

Pohjolan Design-Talo Oy on käynnistänyt asukasperheiden kanssa ryhmärakentamishankkeen vuoden 2015 asuntomessuille Vantaan Kivistössä. Kohteet syntyvät asukaslähtöisellä suunnittelulla yhdessä Arkkitehtitoimisto AVARC Oy:n arkkitehtien kanssa.

Kivistön messualueelle rakennetaan kaikkiaan 28 pientaloa ja kolme kerrostaloa. Ryhmärakentamiskohteen kuusi omakotitaloa tuovat oman erityisen lisänsä Vantaan messualueen pientalotarjontaan.

– On erittäin hienoa, että saamme Kivistöön pientalotuotantoon kuluttajille tällaisen hieman erilaisen toteutusmallin, jossa talot toteutetaan ryhmärakentamisen periaatteella varman urakoitsijan toimesta ja lopputuloksena saadaan kuitenkin kunkin perheen tarpeisiin räätälöity omakotitalo avaimet käteen -mallilla, sanoo Vantaan kaupungin asuntomessuprojektin projektijohtaja Paavo Hiltunen.

Korkeatasoisia puutaloja

Kaikkiaan Design-Talon asuntomessujen ryhmärakentamishanke käsittää kuusi messualueelle nousevaa omakotitaloa, joista näyttelykohteina on kaksi. Korkeatasoinen puutaloarkkitehtuuri on Arkkitehtitoimisto AVARC Oy:n arkkitehtien SAFA Aaro Virkkusen ja Leif Lindgrenin käsialaa. Suunnittelutyötä on tehty vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa ja kukin talo onkin vahvasti asukkaidensa näköinen. Talojen pinta-alat ovat 90–170 neliömetriä.

– Ryhmärakentaminen on pientalojen toteuttamiseen edullinen ja oikean kumppanin kanssa turvallinen tapa rakentaa. Tuomme lisäksi uudenlaisella palvelumallilla huippuarkkitehtien osaamisen pientalorakentajien käyttöön, kuvaa Design-Talon toimitusjohtaja Saku Sipola.

Vaikka rakennustyöt päästiin aloittamaan vasta nyt, kohde valmistuu ripeällä aikataululla kesään mennessä. Kokonaisuudessa on vielä kolme taloa vapaana.

– Uskomme Vantaan asuntomessualueen vetovoimaan yhdistettynä kohteemme korkeatasoiseen arkkitehtuuriin ja kiinnostavaan toteutusmalliin. Olemme myös rakentaneet jo yli 100 asuntoa Vantaan Kivistöön, joten tunnemme alueen hyvin. Uskon, että töiden käynnistyminen luo varmuuden vielä epävarmojen asiakkaidemme päätöksentekoon ja viimeiset talot löytävät asukkaansa nopeasti, toteaa Sipola.

Omakotitalo rivitalon hinnalla: Pohjolan Design-Talo Oy lanseeraa uuden Ikioma-konseptin

9158694666ef26ae_800x800ar

Tammisaari b 2

Kohtuuhintainen asuminen on erityisesti pääkaupunkiseudulla suuri haaste. Nyt lanseerattava uudentyyppinen rakennuttamiskonsepti on pitkälle kehitetty konkreettinen tapa rakennuttaa yksilöllinen omakotitalo rivitalon hinnalla, tai jopa halvemmalla.

Nykyisen asuntorakentamisen kustannustaakka ei perustu ainoastaan suunnitteluratkaisuihin tai rahoitusmalliin, vaan myös nykyisistä toimintamalleista syntyviin kuluihin. Vakiintuneiden asuntotuotannon mallien rinnalle on tulossa uusia toimintamalleja, joiden kustannusrakenne on läpinäkyvämpi ja edullisempi, ja joista loppukädessä hyötyy kuluttaja.

Design-Talo lanseeraa 7.5.2013 Ikioma-konseptin, jolla pyritään osaltaan tarjoamaan kohtuuhintaista asumista tinkimättä yksilöllisistä toiveista. Konsepti nojaa muutamaan seikkaan, joilla rakentamisen hinnat pidetään kohtuullisina.

Ensimmäinen osa ratkaisua on se, että tonttimaa myydään suoraan maanomistajalta kuluttajalle ilman välikäsiä.

–          Yksittäisistä omakotitalotonteista on useissa paikoissa pulaa, mutta usean rakennuspaikan tontteja on paljonkin. Näiden tonttien hyödyntäminen kohtuuhintaiseen asumiseen on mahdollista, kun yksi taho organisoi maanhankinnan ja rakennuspaikkojen jaon asukasryhmän puolesta. Tontteja on asiakkaidemme valittavana jo useita, ja maanomistajat ovat olleet konseptistamme erittäin kiinnostuneita, kertoo Design-Talon toimitusjohtaja Saku Sipola uudesta konseptista.

Toinen osa ratkaisua on ryhmärakentamisen ammattimainen hyödyntäminen asukasryhmän yhteisten hankintojen tekemiseen.

–          Ammattilaiset kilpailuttavat, tekevät muuttovalmistaloon kuulumattomat hankinnat ja solmivat sopimukset kerrallaan useammalle talonostajalle. Tämä näkyy asiakkaalle suoraan kustannussäästöinä ja rakentamisen turvallisuutena, Sipola jatkaa.

Kolmantena edullisuuden osatekijänä on Suomen suurimman muuttovalmiita omakotitaloja rakentavan yrityksen yli 4000 omakotitalon kokemuksella ja suurella vuosittaisella volyymillä saavutettu kustannuskilpailukyky.  Design-Talon kaikkien talomallien hinnat ovat läpinäkyvästi nähtävillä nettisivuilla.

Pääkaupunkiseudulta kasvukeskuksiin

Joustavan Ikioma-konseptin ansiosta jokainen perhe saa yksilöllisen kodin. Oma suosikkitalo on valittavissa yli 50 mallin joukosta, minkä jälkeen talo yksilöidään perheen toiveiden mukaisesti.

Ensimmäiset Ikioma-konseptin mukaiset toteutukset sijoittuvat pääkaupunkiseudulle. Kohteita löytyy muun muassa Espoosta, Vantaalta ja Keravalta. Yhteensä rakennuspaikkoja on noin 60.

–          Aidot esimerkkilaskelmat sivuillamme osoittavat lupauksemme edullisemmasta asumisesta olevan totta. Kysyntää tämäntyyppiselle ratkaisulle on tulevaisuudessa varmasti muissakin kasvukeskuksissa, Sipola jatkaa.

Ikioma-rakennuskonseptiin voi tutustua Hyvinkään asuntomessujen yhteydessä järjestettävässä lehdistön infotilaisuudessa 7.5.2013 kello 13.30, asuntomessukohteessa nro 13, osoitteessa Lounatuulentie 4, Hyvinkää.

www.designtalo.fi

Pohjolan Design-Talo Oy on erikoistunut muuttovalmiiden omakotitalojen sekä huviloiden suunnitteluun ja valmistukseen. Yritys on suurin suomalainen muuttovalmiiden pientalojen toimittaja. Design-Talo on Pientaloteollisuus PTT ry:n jäsen.

http://www.designtalo.fi

Jukka Terhonen Pohjolan Design-Talo Oy:n hallitukseen

Pohjolan Design-Talo Oy:n yhtiökokous on 25.3.2013 valinnut rakennusneuvos Jukka Terhosen yhtiön hallituksen jäseneksi.  Jukka Terhosella on pitkä ja laaja kokemus asuntorakentamisesta ja – sijoittamisesta. Terhosen kokemus vahvistaa entisestään Design-talon osaamista.

Pohjolan Design-Talo Oy:n yhtiökokous vahvisti 25.3.2013 pidetyssä kokouksessa myös yhtiön vuoden 2012 tilinpäätöksen. Yhtiöllä on takanaan jälleen vahva vuosi ja näkymä vuoteen 2013 on hyvä. Kevään 2013 aikana yhtiö luovuttaa asiakkaalleen 4000:nen muuttovalmiin talon, mikä kertoo yhtiön johtavasta asemasta markkinoilla. Rakennusneuvos Jukka Terhonen vahvistaa yhtiön hallitusta vahvalla toimialaosaamisellaan.

– Jukka Terhosen vuosikymmenten mittainen kokemus ja laaja verkosto suomalaisessa kiinteistö- ja rakentamiskentässä ovat erinomaiset. Terhosen vahva asuntoliiketoiminnan osaaminen tukee yhtiön kasvutavoitteita ja aluerakentamisen liiketoiminnan kehittämistä”, kertoo hallituksen puheenjohtaja Tuomo Raasio.

– Olen seurannut Design-Talon menestystarinaa mielenkiinnolla. Yhtiön asema maan johtavana muuttovalmiiden omakotitalojen rakentajana on vahva. Yhtiöllä on kustannustehokkuutensa ja asiakasosaamisensa ansiosta mahdollisuus kasvattaa liiketoimintaansa merkittävästi aluerakentamisessa sekä yhteistyössä suurten rakennusliikkeiden ja rakennuttajien kanssa että ryhmärakentamistyyppisillä toimintamalleilla, toteaa Jukka Terhonen.

Pohjolan Design-Talo Oy on erikoistunut muuttovalmiiden omakotitalojen sekä huviloiden suunnitteluun ja valmistukseen. Yritys on suurin suomalainen muuttovalmiiden pientalojen toimittaja. Design-Talo on Pientaloteollisuus PTT ry:n jäsen. http://www.designtalo.fi