Kastellilta Suomi 100 -omakotimallisto

kastelli_ready_juhlavuoden-talomallisto

Kastelli, valmistalojen markkinajohtaja Suomessa, julkistaa tänä viikonloppuna Talvitulillaan uuden omakotimalliston kaikille rakentajille. Suomi 100 -juhlavuoden omakotimalliston nimeksi valittiin Ready, sillä siinä on valmiina suomalaisten omakotirekantajien halutuimmat toiveet.

“Emme tehneet juhlamalistosta huippuarkkitehtien design-luomusta, vaan otimme arkkitehdiksi suomalaisen rakentajan. Keskityimme täyttämään ne toiveet, jotka ovat pitkän kokemuksemme mukaan suomalaiselle rakentajalle kaikkein halutuimpia. Me suomalaiset ajattelemme järkevästi oman kodin hankintaa ja muun muassa jälleenmyyntiarvo on valinnoissa tärkeä. Kunnioitimme juhlavuoden omakotimallistossa suomalaisia arvoja. Sen suomalaiset ovat ansainneet juhlavuonnaan”, toteaa liiketoimintajohtaja Jukka Vaaramo Kastellillta.

kastelli_ready

Kyllä suomalainen tietää miten haluaisi asua

Asumisessa suomalaiset rakastavat ennen kaikkea omakotiasumisen vapautta. Koko itsenäisyyden ajan omakotiasuminen on ollut Suomen halutuin asumismuoto, edelleenkin 55% suomalaisista haluaisi asua omakotitalossa. Asukkaita, jotka viihtyvät erittäin hyvin kodeissaan, löytyy eniten juuri uudemmista omakotitaloista (86%, kerrostaloista vain 33%).

Omakotirakentaminen on taas kasvussa. Pientaloteollisuus ry (PTT) ennustaa tämän vuoden valmistalojen myyntimääriin 500 talon lisäystä, jolloin kokonaismäärä olisi 7000 – 7500 uutta omakotitaloa.

Suomalaisen unelmatalo on tehty puusta (88%), useimmin siinä on yksi kerros (59%) ja muodoltaan se on yksinkertainen, neljä nurkkaa (48%). Suosituin valinta katoksi on perinteinen harjakatto ja myös pulpettikattoa kysytään nyt kasvavassa määrin.

Omakotitalojen koot ovat edelleen pienentyneet

Viime vuonna keskimääräinen uusien omakotitalojen huoneistoala oli pudonnut takavuosien lähemmäs 200 neliöstä 144 neliöön. Tälle vuodelle kokojen odotetaan edelleen pienenevän ja suurin kiinnostus kohdistunee hieman yli sadan neliön koteihin. Uudessa Ready-mallistossa on tämä toive huomioitu, huoneistoalat ovat 77-125 neliötä.

Vaikka koossa tyydytään pienempään, kodin pohjaratkaisulta halutaan toimivuutta ja sopiva määrä huoneita, 3-4 makuuhuonetta ja avarat oleskelutilat. Suuret ikkunat ovat nyt toivelistalla myös ja sisäoleskelusta hyvä yhteys pihaoleskeluun.

”Ready-mallit on tehty helpoiksi valita. Niissä on kaikki toivotut perusratkaisut jo valmiina. Katoksi niihin voi valita myös nyt kovasti kysytyn pulpettikaton. Jokainen saa Ready-mallistaan yksilöllisen kodin valitsemalla sisustuksen ja keittiön mieleisekseen”, toteaa Vaaramo lopuksi.

Kastellilta uusi pienten omakotitalojen mallisto – Cubic-uutuusmallistossa 49m2 miniomakotitalo

Kastelli_Cubic49_Miniomakotitalo_web

Kastelli-talot Oy, joka on ollut jo yli 20 vuotta pientalojen markkinajohtaja Suomessa, on julkaissut uuden, pienten omakotitalojen Cubic -talomalliston. Cubic -malliston pienin talo on 49 neliön miniomakotitalo, joka yllättää avaruudellaan ja toimivuudellaan.

”Omakotitaloiksi Cubic -talot ovat neliömäärältään pieniä, mutta niistä ei puutu mitään nykypäivän tiloja tai toimintoja.” kertoo malliston suunnittelija, arkkitehti Antti Heikkilä ja jatkaa: ”Malliston pienin, 49 neliöinen on todellinen miniomakotitalo, joka tarjoaa sisällään avaran yllätyksen suuremman huonekorkeuden ja harkittujen tilaratkaisujen ansiosta.”

”Pienille omakotitaloille on akuutti tilaus. Hyvällä sijainnilla olevista tonteista on kaupungeissa pula ja saatavilla olevienkin tonttien koot ovat reilusti pienentyneet. Asiakkaillamme on selkeä tarve taloille, jotka ovat moderneja ja neliöiltään kohtuullisia, joten ne eivät vaadi suurta rakennusoikeutta.” kertoo Kastelli-talot Oy:n liiketoimintajohtaja Jukka Vaaramo ja jatkaa: ”Siksi toimme markkinoille kokonaisen uuden malliston pieniä omakotitaloja, jotka voidaan helposti rakentaa vaikkapa jaetulle tontille vanhan talon kanssa.”

Kastelli_Cubic105_web

Cubic -uutuusmallistoon kuuluu 8 talomallia 49m2 miniomakotitalosta 105m2 viiden huoneen tilaihmeeseen. Mallistossa on sekä yksi- että kaksikerroksisia talovaihtoehtoja. Malliston ilme on vähäeleinen ja selkeä. Sen moderni kuutiomaisuus näkyy selkeissä linjoissa sekä parvekkeen ja sisääntulokatoksen laatikkomaisuutena. Sisätiloihin tuo avaruutta korotettu huonekorkeus ja aivan lattiasta alkavat suuret ikkunapinnat.

”Asumisen trendi on nyt kohtuus. Nykypäivän omakotitalounelma mahtuu pienempään tilaan.” kiteyttää Vaaramo.

Kysymys ei kuitenkaan ole ainoastaan asunnon pienestä tai kohtuullisesta neliömäärässä:

”Myös rakentamiskustannukset ja asumiskustannukset halutaan pitää kohtuullisina. Siksi uuden mallistomme kodit ovat kompakteja, ja siten edullisempia ja ekologisempia rakentaa. Kastellin rakentamistapaa ja -laatua noudattaen ne ovat myös erittäin energiatehokkaina edullisia asua.” Vaaramo kertoo.

Lisätietoja Cubic -uutuusmallistosta löydät osoitteesta kastelli.fi/talot/cubic.

KASTELLI-TALOT OSTAA OSAKE-ENEMMISTÖN RAKENNUSLIIKE LAPTI OY:STÄ

 Pientalojen markkinajohtaja Kastelli-talot Oy laajentaa liiketoimintaansa ostamalla osake-enemmistön oululaisesta Rakennusliike Lapti Oy:stä.

Rakennusliike Lapti Oy on vuonna 1990 perustettu yritys, jonka pääomistajina ovat olleet toimitusjohtaja Timo Pekkarinen ja tekninen johtaja Tuomas Ahola.  Yrityskaupan jälkeen Pekkarinen jatkaa edelleen yhtiön toimitusjohtajana sekä merkittävänä omistajana. Tuomas Ahola luopuu koko omistuksestaan eikä jatka yrityksen palveluksessa.

Laptin liikevaihto on viime vuosina ollut voimakkaassa kasvussa ja on tänä vuonna noin 60 miljoonaa euroa. Yritys työllistää noin 250 työntekijää ja toimihenkilöä. Yrityksen liikevaihdosta noin puolet tulee asuntorakentamisesta, toisen puolen muodostuessa hoivatila- ja päiväkotirakentamisesta. Yritys sai viime vuonna Kauppalehden myöntämän ”Vuoden paras pohjoissuomalainen kasvuyritys”-palkinnon.

Kastelli on ollut pientalomarkkinoiden ostetuin talomerkki vuodesta 1994. Sen liikevaihto tytäryhtiöineen oli viime vuonna 108 M€. Nyt toteutuneella yrityskaupalla Kastelli-talot haluaa laajentaa liiketoimintaansa ja palveluaan uusille asiakasryhmille.

– Kastellin kestävä suosio perustuu vahvaan asiakaslähtöisyyteen ja kiinnostukseemme kehittää suomalaista hyvää asumista, kertoo Kastellin toimitusjohtaja Antti Pohjola.

– Yrityskaupan myötä Kastelli-konserni pystyy entistä paremmin vastaamaan eri elämäntilanteissa olevien asumistoiveisiin. Voimme nyt monipuolisemmin  tarjota myös aivan ensimmäistä asuntoa, joka tyypillisesti sijaitsee rivi- tai kerrostalossa, sekä lapsiperheille räätälöityjä pientaloratkaisuja kokonaisvaltaisemmin toteutettuna, ”all-inclusive-pakettina”.

– Nyt voimme tarjota asuntoja myös siihen  elämänvaiheeseen, jolloin lapset ovat lähteneet kotoa ja harkitaan uudenlaista asumismuotoa lähellä keskusten palveluja, Pohjola kertoo.

– Myös Laptin pitkälle kehitetty konsepti ja vahva panos päiväkoti- ja hoivakotirakentamisessa kiinnosti ja se sopii erittäin hyvin liiketoiminnan laajennukseksi yrityksellemme, kuvaa Kastellin toimitusjohtaja Antti Pohjola yrityskaupan taustoja.

Kastelli-talot Oy on osa Harjavalta-konsernia. Kastellin lisäksi konserniin kuuluvat Puustelli-keittiöt, HSL Oy sekä Smartia Oy . Harjavalta-konsernin liikevaihto tulee kaupan jälkeen olemaan noin 240M€ ja konserni työllistää yhteensä noin 1800 henkilöä.