YIT kesän 2014 asuntomessuilla Jyväskylässä

xmzsnd4paavui71zvqed

Äijälänranta – vain taivas rajana

Äijälänranta on uusi asuinalue Jyväsjärven rannalla, vastapäätä Lutakon kaupunginosaa.

Äijälänrannan maamerkiksi, aivan Jyväsjärven rantaan nousee kolme 13-kerroksista tornitaloa, joiden suunnittelusta järjestettiin arkkitehtikilpailu.  Voittajaksi valittiin Arkkitehtitoimisto JKMM Oy.  Kolmen tornin sarja muodostaa veistoksellisen, arkkitehtonisen teoksen vastapariksi Lutakon tornitaloille.

YIT rakentaa Äijälänrantaan kolmen tornitalon lisäksi 10 matalampaa kerrostalokohdetta vuosina 2013-2020.

Torneista ensimmäinen, Maailmanpylväs on YIT:n asuntomessukohde ensi kesänä 2014.  Maailmanpylväässä on 13-kerrosta ja 52 asuntoa kooltaan 33,5 neliöstä 110 neliöön.

Maailmanpylvään parvekkeet avautuvat Jyväsjärven maisemiin.  Parvekkeet ovat suuria ja kauttaaltaan puuverhoiltuja.  Parvekeseinät ovat kokonaisuudessaan lasia ja parvekkeille kuljetaan suurten, valoisien lasiliukuovien kautta. Parvekekaiteet ovat niin ikään kokonaan lasia, käsijohdetta lukuun ottamatta.

Messuasuntojen teemana on kolme fiktiivistä persoonaa, joista jokaiselle on suunniteltu tyyliin sopiva koti.  Sisustussuunnittelijana on Milla Alftan.

·  The Drama Queen – sinkkunaisen maailmaa tyylikkäästi liioitellen. Sisustuksessa kiiltävää pintaa, pinkkiä ja ylellisiä materiaaleja.  Erikoisuutena Drama Queenin asunnossa on tilava pukeutumishuone.

·  Viherperhe – tiedostava, fiksu, ekoileva ja kotoileva lapsiperhe. Sisustuksessa luonnonmukaisia materiaaleja, värikkyyttä ja kierrätystavaraa.  Erikoisuutena Viherperheen asunnossa on puutarha parvekkeella.

·  Äijä – vapautta rakastava miehinen mies, musamies, sosiaalinen, rento velikulta.  Sisustuksen tyyli tumma ja maskuliininen.  Erikoisuutena Äijän asunnossa on viimeisintä hifi-tekniikkaa sekä oma baari.