Hartela ravistelee myyttejä kalliista asumisesta – Ensimmäisten Kotipuu-asuntojen ostajat arvotaan

luonnos_espoon_painiityn_.5f284f6f-31f7-43f5-9dca-746aafb8dd50-main_image

Luonnos Espoon Painiityn Kotipuu-kodeista

Hartelan Kotipuu on uusi rakentamisen konsepti, joka ravistelee rohkeasti hintamielikuvaa kalliista asumisesta. Ensimmäiset Kotipuu-kodit rakennetaan Espoon Leppävaaraan, Painiittyyn. Hinta on niin hillitty, että 30 kaksion ja kolmion osto-oikeudet on päätetty arpoa marraskuun aikana ilmoittautuvien halukkaiden kesken.

– Kotipuu-kotien edullisempi hinta perustuu yksinkertaiseen ideaan: loppuun saakka hiotut ja vakioidut pohjaratkaisut tuovat kustannussäästöjä suunnitteluun ja toteutukseen, joten Kotipuu-kodeissa onkin vain muutama erilainen pohjaratkaisu. Jokaista taloyhtiötä ei siis tarvitse suunnitella erikseen alusta lähtien, kertoo Hartelan varatoimitusjohtaja Arto Jokinen.

– Toiseksi Kotipuu-talot rakennetaan kotimaisista puuelementeistä, jotka liitetään yhteen tontilla. Laatu pysyy hyvänä, kun sääolot eivät vaihtele, ja rakennusaika lyhenee puoleen. Rahaa säästyy myös rakentamisen työvoimakustannuksissa, hän sanoo.

Jokinen lisää, että edullisuus ei sulje pois tyyliä ja mukavuutta. Kaikissa asunnoissa on joko oma piha tai reilu parveke eikä pintamateriaaleissa tai varusteissa tingitä. Toisaalta yksilöllisiä muutoksia ei ole mahdollista tehdä.

Jokaiseen Kotipuu-konseptin mukaiseen asunto-osakeyhtiöön on luvassa yhteisöllisyyttä tukevia ekstroja, kuten kesäkeittiö, kerhohuone, yrttitarha, huvimaja tai leikkimökki.

Osto-oikeus ensimmäisiin, Kotipuu-asuntoihin arvotaan

Ensimmäinen Kotipuu-konseptin mukainen asunto-osakeyhtiö on Pikkulotankuja Espoon Painiityssä, Leppävaarassa. Pikkulotankujaan tulee 30 kaksiota ja kolmiota yhteensä neljään puutaloon. Kaksikerroksisten talojen alakerran asunnoilla on omat pienet pihat ja yläkerran kodeilla reilut parvekkeet. Rakennusosakeyhtiö Hartela osti Painiityn maat jo 1980-luvulla ja on päässyt vaikuttamaan alueen suunnitteluun kaavoituksesta lähtien. Tavoitteena on ollut, että Painiitystä tulee viihtyisä ja turvallinen kylä keskellä kaupunkia.

Osto-oikeudet arvotaan kaikkien määräaikaan (22.11.2013) mennessä varaajiksi ilmoittautuneiden kesken. Hakija voi osallistua vain yhden asunnon osto-oikeuden arvontaan. Hakemukset tehdään osoitteessa http://kotipuu.hartela.fi.

Hartela on yksi suurimmista suomalaisista rakennusalan yrityksistä. Vakavarainen, yli 70-vuotias perheyhtiömme työllistää valtakunnallisesti ja vientitehtävissä yli tuhat rakentamisen ja talotekniikan ammattilaista. Liikevaihtomme tilikaudella 2012 oli 331 miljoonaa euroa.

www.hartela.fi

http://kotipuu.hartela.fi