Älykkäät Puu&Co -kodit tulevat Suomen asuntomarkkinoille

puuco-exterior1

Ne teknologian kehitysharppaukset, joihin olemme tottuneet viimeisen 20 vuoden aikana, tapahtuvat nyt myös asumisessa. Puu&Co julkaisee täysin uuden asumisen konseptin, joka haastaa käsityksemme nykyaikaisesta asumisesta.

Puu&Co -kodit ovat aidosti älykkäitä. Niiden keskeisimpiä toimintoja, kuten esimerkiksi valaistusta, lämmitystä ja sähköjä ohjataan langattomasti tabletilla, älypuhelimella tai tietokoneella. Jokaisella asunnolla on lisäksi oma Fortumin kanssa yhteistyössä kehitetty aurinkokeräinjärjestelmä, joiden ansiosta kodit ovat myös omavaraisempia. Kodinhallintasovelluksen avulla asukkaat pystyvät mm. seuraamaan aurinkokeräinten energiantuottoa sekä kodin sähkönkulutusta. Toisin sanoen kodit kannustavat asukkaitaan elämään resurssiviisaasti.

”Alusta-alkaen olemme keskittyneet siihen, mikä merkitsee ihmisille eniten asumisessa. Ilmeni tarve konseptille, joka tuo asuntomarkkinoille uutta teknologiaa sekä asukaslähtöistä tilasuunnittelua hyödyntävän innovaation sekä haastaa totutut toimintamallit.”, taustoittaa Puu & Co. Oy:n toimitusjohtaja Joel Laurila.

Puu&Co -kodit edustavat näkemystä kokonaisvaltaisesta designista sekä asioiden keskinäisestä vuorovaikutuksesta. Tämän ajattelun avulla myös pieniin ja kohtuuhintaisiin koteihin saadaan laatua sekä persoonaliisuutta.

puuco-interior1

”Lähtökohtanamme oli suunnitella tiloja, jotka puhuttelevat ja joilla on todellinen merkitys asukkaalle. Puu&Co -kotien ratkaisut tunnistaa ja tuntee luonteviksi. Ne tekevät elämän helpommaksi.”, perustelee Puu & Co. Oy:n pääsuunnittelija Kari Lappalainen.

Puu&Co -kodit perustuvat vahvasti myös resurssiviisaaseen rakentamiseen. Kodit suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa hallituissa tehdasolosuhteissa ja niiden pääasiallisena rakennusmateriaalina käytetään suomalaista puuta. Kotien seinära- kenteet on saatu hengittäväksi käyttäen ekovillaa ja ilmansulkupaperia, kuitenkaan energiatehokkuutta unohtamatta, sillä mm. ikkunoiden U-arvot ovat 0,8W/m2K.

”Puu&Co haastaa koko asuntomarkkinan ja kaikki sen toimijat uudistumaan. Tuomme alalle saman terveen kilpailuasetelman, mihin esimerkiksi IT-alalla on totuttu. Tämä pakottaa koko alaa uusiin innovaatioihin, joka näkyy kuluttajille parempina tuotteina”, Puu & Co. Oy:n toimitusjohtaja Joel Laurila jatkaa.

Ensimmäiset Puu&Co -kodit toteutetaan Espoon Kiloon. Kohteesta annetaan julkisuuteen lisätietoa kevään 2014 aikana.

Puu & Co. Oy suunnittelee, myy ja markkinoi maailman parhaita koteja. Koteja, joiden ratkaisut tunnistaa ja tuntee luonteviksi. Vasta kun lopputulos palkitsee käyttäjänsä, me allekirjoitamme työmme. Tällä hetkellä Puu&Co -koteja on suunnitteilla Espoon Kiloon. Hankkeen ennakkomarkkinointi aloitetaan kevään 2014 aikana. Yhtiön kaikki kodit perustuvat Kari Lappalaisen ajattomaan designiin sekä Puu&Co -signatureen.