K-raudan ja Rautian tarjoama Suomen laajin talovalikoima mukana Jyväskylän Asuntomessuilla

9fec4cffd48abe66_800x800ar

Omatalo Uniikki Asuntomessut 2014 olohuone

Koiranomistajille suunniteltu Ainoakoti HauHaus ja lapsiperheen Omatalo Uniikki esittelevät K-raudan ja Rautian tarjoamaa Suomen laajinta talomallistoa Jyväskylän Asuntomessuilla. Kummassakin talossa on tavoitteena helppo ja viihtyisä arki.

Koiranomistajille suunniteltu Ainoakoti HauHaus (kohde 36)

Ainoakodin koiramaisesti nimetty HauHaus on suunniteltu kahden espanjanvesikoiran ja heidän omistajiensa lähtökohdista maltillisilla kustannuksilla. Muita suunnittelun lähtökohtia olivat luonnonläheisyys ja “tavanomaisen valkoisen” välttäminen. Tapetit, laatat ja lattiapinnat on valittu Cellon ja Vallilan tuotevalikoimista. Jyväskylän Asuntomessujen ensimmäisenä valmistuneen talon huoneistoala on 101 m2.

Koirat on otettu huomioon talon pohjaratkaisussa, sisätilojen pintamateriaalivalinnoissa sekä pihasuunnittelussa. Koiraperheen arki on huomioitu monilla pienillä asioilla muun muassa lattiamateriaaleissa, sähköisessä kodinohjausjärjestelmässä, kodinhoitohuoneen suunnittelussa, saunassa ja ovissa. Lämmitys on HauHausissa toteutettu monipuolisella kaukolämmön, takan, ilmalämpöpumpun sekä vesikiertoisen lattialämmityksen yhdistelmällä. Talon energiatehokkuusluokka on B ja sen E-luku 127. Talon toimintoja, esimerkiksi energiankulutusta, voi seurata ja ohjailla Talotohtori-kotiautomaatiojärjestelmällä.

8576634e03408afb_800x800ar

Ainoakoti Hauhaus Asuntomessut 2014 olohuone

Kodin Ykkönen mukana sisustamassa

HauHausin kodin sisustuskalusteet ja -materiaalit ovat pääosin Kodin Ykkösen valikoimista. Tavoitteena oli luoda lämminhenkinen ja kodikas, asukkaidensa näköinen kokonaisuus, jossa toimivuus ja estetiikka ovat tasapainossa. Suunnittelun lähtökohtina ovat olleet koira-arkea helpottavat ratkaisut ja oivaltava, kohtuuhintainen sisustus. Värikylläisessä ja runsaan modernissa kodissa luonnonläheisyys ja asukkaiden suosikkivärit pelaavat rennosti yhteen.

Kalusteet ovat tukevia ja koiraystävällisiä: teräviä reunoja, lasia, helposti likaantuvia materiaaleja ja arkoja värejä on pyritty välttämään. Kodin tekstiilit ovat vesipestäviä ja tiiviisti kudottuja.

Kodissa on lisäksi helppohoitoinen ja selkeä koiraystävällinen piha, jossa takapihalla koirille oma lepokeidas ja agility-esteitä. Kasveiksi on valittu myrkyttömiä ja koirankestäviä lajeja. Pieni hyötykasvatusalue on rajattu koirapihan ulkopuolelle.

Hauhaus Ainoakoti.fi-sivuilla: http://www.ainoakoti.fi/kampanjat/hauhaus/ 
Seuraa HauHausin blogia: http://www.asuntomessut.fi/blog/hauhaus 
Tykkää HauHausista Facebookissa: https://www.facebook.com/hauhaus2014

Omatalo Uniikin suunnittelu ottaa kaikki perheenjäsenet huomioon (kohde 4)

Omatalo Uniikki on kaksilapsisen perheen turvallinen ja toimiva kaksikerroksinen puurakenteinen koti, jonka huoneistoala on 180 m2. Avarassa ja valoisassa kodissa materiaalit huokuvat aitoutta ja maanläheisyyttä. Perhe arvostaa aktiivisen arjen vastapainoksi yhdessäoloa ja kotona puuhastelua, joten pohjaratkaisussa on otettu jokaisen perheenjäsenen tarpeet huomioon.

Uniikki on aikaa kestävä ja ympäristöön sopiva, tulevia asukkaita ja heidän tarpeitaan palveleva kokonaisuus. Talossa toteutuu puurakentamisen hyödyt ja vaivattomuus yhdistettynä kestävään ajattomaan julkisivuun, jossa on tuulettuva rappauslevyjärjestelmä. Avarat ja toimivat tilat on saatu aikaan toteuttamalla vain osa rakennuksesta kaksikerroksisena, jolloin saadaan korkeutta ja tilantuntua keittiön ja olohuoneen yhdistävään tilaan.

Omatalon lämmitysmuoto on maalämpö, johon on integroitu jäähdytys maapiiristä. Energiapihin rakennuksen energiatehokkuusluokka on A ja E-luku 134.

75-vuotias Omatalo on ensimmäinen CE-hyväksytty talopakettitoimittaja Suomessa. Puurakenteinen Omatalo on ekologinen ja sen hiilijalanjälki on verrattain pieni.

Uniikki Omatalo.com-sivuilla: http://www.omatalo.com/uutiset/omatalo-uniikki-asuntomessuilla-2014/ 
Seuraa Omatalo Uniikin Facebook-sivuja: https://www.facebook.com/OmataloUniikki

Ainoakoti: NELJÄ IHASTUTTAVAA MALLISTOA!

Muuttovalmiin Ainoakodin uudet mallistot ovat viimein nähneet päivänvalon. Talomalleihin tutustuminen on siis jatkossa entistäkin mukavampaa ja mutkattomampaa. Valmistalot on jaettu neljään mallistoon niiden tyylin ja kerrosluvun mukaan: yksikerroksiset Ainoa Aika ja Ainoa Ajatus sekä kaksikerroksiset Ainoa Tunne ja Ainoa Hetki. Kaikki Ainoakodit ovat muuttovalmiita talopaketteja, ne toimitetaan asiakkaalle avaimet käteen -toimituksella.

Muuttovalmis Ainoakoti  Uutiset - Google Chrome_2013-01-18_21-54-19

Kaikki Ainoakodin valmistalomallit ja -mallistot löytyvät myös uudesta aiempaa kattavammasta taloesitteestä.  Klikkaa tästä ja tilaa omasi jo tänään.