LammiAktiivikivitalo tarjoaa asumismukavuutta ja optimoidut energiaratkaisut

bf1ad9a0a8838183_org

Lammi-Kivitalojen LammiAktiivikivitalo tarjoaa korkeaa asumismukavuutta, huoltovapautta ja optimoidut energiaratkaisut tulevaisuuden vaatimusten mukaisesti.  Energiatehokkuus optimoidaan LammiAktiivikivitalossa suunnittelun, lämmitysmuodon, rakennusmateriaalien ja taloautomaation sekä omatuotteisen energian yhteisvaikutuksella asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Lammin Betoni -konserni lanseeraa uuden LL500-lämpökiven osana LammiAktiivikivitalo-konseptia. Kiven lämpöeristävyys on markkinoiden paras.

LammiAktiivikivitalo – ratkaisu kestävään asumiseen
LammiAktiivikivitalo huomioi entistä paremmin energiatehokkuuteen, asumismukavuuteen ja huoltovapauteen liittyvät asiakkaan todelliset, yksilölliset tarpeet. Lisäksi se huomioi tämän hetkiset ja myös tulevaisuudessa kiristyvät energiatehokkuudelle asetetetut vaatimukset. LammiAktiivikivitalo on erittäin energiatehokas koko elinkaarensa ajan. Avainasioita energiatehokkuuden optimoinnissa ovat rakenteiden ja talotekniikan yhteensovittaminen, oikein valittu lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmä sekä lämpimän käyttöveden tuottojärjestelmä. Sopiva taloautomaatio, joka takaa ettei samanaikaisesti tapahdu lämmitystä ja jäähdytystä eikä valaistus ole turhaan päällä, alentaa vuotuista energiankulutusta huomattavasti. Energiatehokkuuteen vaikuttaa myös talon omatuotteinen energia, jonka avulla ostoenergian tarve voidaan minimoida. Lisäksi talon suunta tontilla vaikuttaa sen energiatehokkuuteen.

Asumismukavuudella ja energiatehokkuudella on monia yhtymäkohtia: esimerkiksi sisäilman laatuun vaikuttavat muun muassa talon rakennusmateriaalit, sijainti ja ilmanvaihtoratkaisut. LammiAktiivikivitalo ottaa huomioon kaikki nämä tekijät ja se yksilöidään vastaamaan asukkaan tarpeita.

LammiAktiivikivitalo pysyy toimivana sukupolvelta toiselle
Lammi-Kivitalot kannustaa asiakasta huomioimaan kaiken olennaisen jo LammiAktiivikivitalon suunnitteluvaiheessa, jotta koti pysyy terveenä ja toimivana sukupolvien ajan. Helposti puhdistettavat pinnat ja hulevesien, eli sade- ja sulamisvesien, hyötykäyttö vähentävät vedenkulutusta ja vaikuttavat talon koko elinkaaren energiankulutukseen. Myös sijoittamalla puupinnat oikeaan ilmansuuntaan ja estämällä valumavesien pääsy vaaleille pinnoille minimoidaan kivitalon maalaustarpeet. Myös kulkureittien suunnittelu ja pinnoitus vaikuttavat rakennuksen ylläpidon helppouteen ja pitkäikäisyyteen. Huoltovapauden, asumismukavuuden ja energiatehokkuuden parantaminen eivät välttämättä nosta rakentamisen kustannuksia, kun ne huomioidaan suunnittelussa jo varhaisessa vaiheessa. 

Uuden LL500-lämpökiven eristävyys on omaa luokkaansa
LammiAktiivikivitaloissa käytettävän uuden LL500-lämpökiven lämpöeristävyys on markkinoiden paras*. Lammin Betoni -konsernin lanseeraama uuden LL500-lämpökiven avulla voidaan hyvin suunnitellussa kivitalossa päästä erittäin matalaan energian kulutukseen myös Suomen vaativissa olosuhteissa. Huolellisen suunnittelun, yhteen sovitetun rakennekokonaisuuden ja LL500-lämpökiven avulla talon on mahdollista saavuttaa erinomainen ulkovaipan lämmöneristys ja ilmanpitävyys. LL500-lämpökiveä voidaan hyödyntää muun muassa LammiAktiivikivitalossa.

96d3b6ef388d8773_org

*LL500-lämpökiven U-arvo on 0,11.

Lammi-Kivitalot on kivitalotoimittajien markkinajohtaja Suomessa. Lammi-Kivitalot Oy on osa Lammin Betoni -konsernia, jolla on jo yli 50-vuotiset perinteet betonituotteiden ja rakentamisen kehittämisessä. Konserni tarjoaa rakentajille tutkittuja, turvallisia ja innovatiivisia ratkaisuja, joiden avulla tavoitellaan yhä korkeampaa valmiusastetta, kustannussäästöjä ja rakentamisen helppoutta.

Kuntatekniikan jaosto hyväksyi Vantaan asuntomessualueen puisto- ja katusuunnitelmia

Kuntatekniikan ja joukkoliikenneasioiden jaoston 22.1. kokouksen asialista koostui lähes kokonaan Kivistön alueen puisto- ja katuhankkeista. Kaikki muut asiat päätettiin esitysten mukaan, paitsi asia 7 (Kivistön alueen rakentamisen hankinta) poistettiin esityslistalta. Lisätietoja päätöksistä löytyy netistä www.vantaa.fi/paatokset

Asuntomessualuetta ympäröi neljä puistoa

Jaosto hyväksyi  Kivistön asuntomessualueen viheralueiden yleissuunnitelman, joka käsittää Kvartsijuonenpuiston, Kenraalinpuiston itäosan, Tiikerinsilmäpuiston sekä Lippupuiston. Yleissuunnitelman kustannusarvio on yhteensä runsaat 1,1 miljoonaa euroa, josta suurin osa (noin 856 000 euroa) koostuu alueen keskeisimmän viheralueen, Kvartsijuonenpuiston, kustannuksista.

Kvartsijuonenpuisto sijoittuu asuntomessualueen itäosaan ja sen keskeiset toiminnalliset alueet ovat vehreä, erilaisten kasvien ympäröimä ja vesiaiheen sisältävä keidas, juoksuhiekkamaa sekä seikkailudyynit. Lisäksi puiston laitamille on suunniteltu viljelypalstoja.

Muista asuntomessualueen viheralueista Kenraalinpuisto on osa laajaa osayleiskaavan mukaista lähivirkistysaluetta, jonne rakennetaan ulkoilureitistö. Tiikerinsilmänpuisto ja Lippupuisto toimivat yhteyksinä asuntomessualuetta ympäröiville laajemmille viheralueille. Viheralueet liittyvät luontevasti katuihin ja aukioihin ja niillä pyritään säilyttämään metsäistä tunnelmaa. Tiikerinsilmänpuistoon on sijoitettu myös vieraspysäköintipaikka.

Kivistön keskustan pääkadun suunnittelu etenee ja rakentaminen on jo alkanut

Kivistön katusuunnitelmista käsittelyssä oli muun muassa alueen pääkadun Ruusukvartsinkadun katusuunnitelman Lipputien risteyksen osuus. Ruusukvartsinkadun Vanhan Nurmijärventien puolisen pään katusuunnitelma on ollut jaoston käsittelyssä jo aiemmin ja kadun sekä vesihuoltolinjan rakennustyöt on viime viikolla aloitettu puiden kaadolla. Loppuvuodesta Ruusukvartsinkadun varrelle lähtevät rakentumaan keskustan ensimmäiset kerrostalokorttelit ja myöhemmin vuoden 2015 asuntomessualue.

Jaosto hyväksyi myös Lipputien, Sinikvartsinkadun, Tiikerinsilmänpolun, Tiikerinsilmän, Rubiinikujan, Rubiinikehän, Kvartsijuonenkujan sekä Lumikvartsinpolun katusuunnitelmat. Nyt käsittelyssä olleiden katusuunnitelmien kustannusarviot ovat yhteensä noin 4,6 miljoonaa euroa.

Lisäksi jaosto hyväksyi Rekolassa sijaitsevien Suomantien ja Kustaantien kunnallistekniikan rakentamisen urakoitsijaksi Graniittirakennus Kallio Oy:n urakkahinnalla 725 000 euroa.

Kuntatekniikan ja joukkoliikenneasioiden jaosto kokoontui nyt viimeistä kertaa. Jatkossa jaoston asiat käsitellään helmikuussa toimintansa aloittavassa teknisessä lautakunnassa

Tiileri Oy: Suomen ensimmäinen täystiilivalmistalo esittelyssä 25. – 27.1.2013

print_YMR428KNvF

Tiileri Oy esittelee Rakenna & Remontoi -messuilla ainutlaatuisen täystiilitalopaketin. Tiileri 99 on Suomen ensimmäinen täystiilivalmistalo, jonka saa valmiiksi säältä suojaan pystytettynä, tai halutessaan vaikka muuttovalmiina.*

Tiileri 99 on matalaenergiatalo, jonka energiatehokkuusluokka on A. Julkisivu- ja runkotiilien välinen paksu eristekerros pitää lämmön tasaisena ilman kosteusongelmien riskiä kasvattavaa muovikerrosta. Talon lämpötaloudellisuutta parantavat myös varaava tulisija ja varaava tiiliharkkohormi uutuus, jotka sisältyvät pakettiin pystytettynä.

Huoltovapaa, turvallinen ja hiljainen Tiileri 99

Säänkestävät tiilet sietävät hyvin rasitusta. Esimerkiksi ilman epäpuhtaudet tai pakkanen eivät tiileen pysty. Suomalainen tiili on vahva, sen puristuslujuus on korkeasta polttoasteesta johtuen erityisen suuri. Poltettu tiili on paitsi kaunis, myös huoltovapaa materiaali, sitä ei tarvitse maalata. Huoltotoimenpiteiden vähäinen tarve, perinteiset asentamisen työtavat ja 100 % kierrätettävyys vähentävät tiilirakenteiden ympäristökuormitusta.

Täystiilitalossa on hyvä sisäilma. Tiili on hengittävä materiaali, joka ei homehdu eikä haihduta haitallisia aineita. Alhaisen vesihöyrydiffuusiokertoimen ja huokoisuuden ansiosta tiiliseinä säätelee automaattisesti huoneilman kosteutta. Tiili on myös palamaton materiaali, mikä lisää turvallisuutta ja vähentää vakuutusmaksuja.

Yksi täystiilitalon kiistattomista eduista on hiljaisuus. Ulkoseinät pitävät melun loitolla aina 58 dB:n asti, ja tiiliset väliseinät vähentävät huoneesta toiseen kantautuvia ääniä ja lisäävät siten asumismukavuutta.

Tiileri_valmistaloesite (pdf)

Tervetuloa tutustumaan Tiileri 99 -täystiilivalmistaloon Rakenna & Remontoi -messuille Vantaan Myyrmäki-halliin, 25.–27.1.2013. Tule Tiilerin osastolle 16B hakemaan yllätyslahja ja lisätietoa Suomen ensimmäisestä täystiilivalmistalosta.

* Pystytettynä Uudenmaan ja Päijät-Hämeen alueilla, tarvikepakettina muualla Suomessa.

Tiileri on Tarvasjoella 1952 perustettu perheyritys, jolla on nyt n. 40 % markkinaosuus maassamme myytävistä tillistä. Tiileri-tehtaita ovat Seppälän Tiili Oy, Ylivieskan Tiili Oy ja Keramia Oy, jotka ovat erikoistuneet perinteisten poltettujen tiilien, tulisijojen, hormien ja tiililaattojen valmistukseen.

Herrala Talot mukana talven ja kevään rakennusmessuilla

Rakentamisen ja sisustamisen vinkkejä messuilta ympäri Suomea

Herrala Talot messuilla

Vantaa, Rakenna ja Remontoi, 25.-27.1.2013 osasto 11 D
Myyrmäki-halli

Lappeenranta, Asunto- ja Rakentaja ’13, 26.-27.1.2013, osasto B-14, yhdessä Parmakeittiöiden kanssa
Holiday Club Saimaa

Turku, Rakentaminen ja Sisustaminen, 1.-3.2.2013, osasto B-44
Messu- ja Kongressikeskus

Tampere, ASTA Rakentaja 2013, 8.-10.2.2013, osasto A102
Messu- ja Urheilukeskus

Lahti, Raksa, 15.-17.3.2013, osasto C12e
Messukeskus

Pori, Rakennus- ja LVI-messut, osssto 116-117
Karhuhalli

Seinäjoki, Pytinki, 22.-24.3.2013, osasto 1B
Areena

Savonlinna, Rakennusmessut, 6.-7.4.2013, osasto C3
Talvisalon jäähalli

Helsinki, OMAKOTI 13, 11.-14.4.2013, osasto
Messukeskus

Joensuu, Karjalan Rakennusmessut, 20.-21.4.2013, osasto
Areena

Mikkeli, Rakenna-Sisusta-Asu, 20.-21.4.2013, osasto
Jäähallit

Täydennämme osastotietoja sitä mukaan kun varmistuvat.

Ainoakoti: NELJÄ IHASTUTTAVAA MALLISTOA!

Muuttovalmiin Ainoakodin uudet mallistot ovat viimein nähneet päivänvalon. Talomalleihin tutustuminen on siis jatkossa entistäkin mukavampaa ja mutkattomampaa. Valmistalot on jaettu neljään mallistoon niiden tyylin ja kerrosluvun mukaan: yksikerroksiset Ainoa Aika ja Ainoa Ajatus sekä kaksikerroksiset Ainoa Tunne ja Ainoa Hetki. Kaikki Ainoakodit ovat muuttovalmiita talopaketteja, ne toimitetaan asiakkaalle avaimet käteen -toimituksella.

Muuttovalmis Ainoakoti  Uutiset - Google Chrome_2013-01-18_21-54-19

Kaikki Ainoakodin valmistalomallit ja -mallistot löytyvät myös uudesta aiempaa kattavammasta taloesitteestä.  Klikkaa tästä ja tilaa omasi jo tänään.

 

IKI-Hirsi: Hirsitalon positiivinen hiilitase.

Katso Hirsitaloteollisuus ry:n tekemän animaation avulla tästä hirsitalon positiivinen ympäristövaikutus tai klikkaamalla viereistä kuvaa.

Hirsirakennuksen ekologisuus on monen tekijän summa. Se alkaa jo rakennusmateriaalien hankinnasta ja päättyy asumisen ajan vaikutuksiin. Hirsirakennuksen kohdalla ei tarvitsekaan olla luontoystävällisyydestä huolissaan.

Kasvaessaan mäntypuu sitoo hiilidioksidia ilmakehästä. Kun puu käytetään energianlähteenä tai jätetään hajoamaan metsään niin CO2 palaa ilmakehään ja hiilitase on neutraali. Kun puu käytetään rakentamiseen, niin hiili varastoituu talon rakenteisiin koko elinkaaren ajaksi. Tutkimusten mukaan hirsitalon rakenteet sitovat huomattavasti enemmän CO2 kuin sen valmistamiseen kuluu.

Niinpä hirsitalon rakenteet muodostavat todellisen hiilinielun. Keskiverto omakotitalon rakenteisiin sitoutuu n. 40 tonnia CO2, määrä joka vastaa keskivertoperheen 20 vuoden autoilun aiheuttamia hiilipäästöjä. Hirsitalo on myös täysin kierrätettävä eikä aiheuta ympäristölle haitallisia päästöjä elinkaarensa lopussakaan.

Hirsitalo on energiatehokas. Nykyaikainen hirsitalo on tiivis ja lämmin. Ison hirren massa sitoo lämpöenergiaa ja luovuttaa sitä tasaisesti takaisin. Hirsikoti on talvella lämmin ja kesällä miellyttävän viileä.

Terveellinen hirsitalo on luonnollinen hengittävä materiaali, joka ei sisällä haitallisia tai myrkyllisiä ainesosia. Hirsi tasaa sisäilman kosteusvaihteluita. Hyvän sisäilman laadun ansiosta hirsitalo on turvallinen ja puhdas kasvuympäristö lapsille.

Katso Hirsitaloteollisuus ry:n tekemän animaation avulla tästä hirsitalon positiivinen ympäristövaikutus

HONGAN 2013 MALLISTOUUTUUDET

Vuoden 2013 talomallistomme esittelee uudenlaisia massiivipuutaloja omakotirakentamiseen ja vapaa-aikaan. Moderni hirsirakentaminen yhdistää massiivipuuta kiveen ja lasiin kaupunkikuvaan sopivalla tavalla. Puun luoma terveellinen asuinympäristö, ekologisuus rakennusmateriaalina ja korkealuokkainen arkkitehtuuri näkyvät Honkarakenteen uutuuksissa.

Lue lisää

Kontio: Suuret esittelytalon avajaiset Vaasassa la-su 19.-20.1. klo 12-16

hirsitalo_Aurinkometsa.x637

Suomen markkinoiden johtavan hirsivalmistajan esittelytalo Kontio Aurinkometsä Vaasassa on nyt valmis! Tule, niin näytämme miten voit rakentaa tulevaisuuden talon jo tänään.

Osoite: Raivaajanpolku 8, 65300 Vaasa.

Paikalla käytettävissäsi on hirsirakentamisen, tulisijojen ja LVIS-tekniikan asiantuntijat. Noudalla samalla KONTIO UUSI AIKA -talo- ja huvilaesite!

Lisätietoja Aurinkometsä mallista