Kontiotuote kesän 2014 asuntomessuilla Jyväskylässä

kontio_laajaranta

Kontio Laajaranta on selkeän tyylikäs kaupunkihirsitalo

Jyväskyläläisen yrittäjäpariskunnan tulevan kesän asuntomessualueelle rakennuttama 133-neliöinen hirsiomakotitalo edustaa kaupunkitaajamaan hyvin soveltuvaa Kontion Koti -talomallistoa.

Arkkitehtuuriltaan pelkistetyssä yksikerroksisessa hirsitalossa on neljä huonetta, keittiö ja saunaosasto, jotka on jäsennelty toimivaksi kokonaisuudeksi. Laadukkailla materiaaleilla rakennetun talon toisessa päädyssä sijaitsee lisäksi varasto ja autokatos. Eläkepäivien kodiksi rakennetussa talossa yksi huoneista on tarkoitettu työhuoneeksi ja yksi makuuhuone on varattu lastenlapsien vierailuihin.

Isojen maisemaikkunoiden ansiosta väljät oleskelutilat ovat valoisia ja ilmavan korkeita. Saunaosasto sijoittuu omaan rauhaansa rakennuksen toiseen päätyyn ja sieltä, kuten oleskelutiloistakin, on yhteys ulos terassille ja puutarhaan.

Vanhempien seesteiseksi sisustetun makuuhuoneen sijainti lähellä peseytymistiloja ja reilun kokoista kodinhoitohuonetta lisää arjen sujuvuutta. Valkoisilla kaapeilla ja harmailla helppohoitoisilla tasoilla varustetun A la Carte -keittiön saareke kokoaa isäntäparin ja vieraat yhteen valmistamaan ruokaa ja seurustelemaan.

Hyvä sisäilma kiinnostaa asukkaita

”Hirren ylivoimainen ekologisuus ja hyvä sisäilma ovat jo useimpien rakentajien tiedossa, mutta myös rakennuksen arkkitehtuurin ja sisustuksen tulee vastata asiakkaan toiveita”, sanoo maailman suurimman hirsitalovalmistaja Kontiotuote Oy:n kotimaan markkinointipäällikkö Raimo Louhimaa.

Jyväskylän asuntomessuilla Kontio haluaakin esitellä taajamaympäristöön hyvin soveltuvan modernin, toimivan ja selkeälinjaisen ratkaisun, jollaisia myös useimmat asiakkaat toivovat.

”Messukohteemme Kontio Laajaranta on toteutettu 243 mm paksulla lamellihirrellä ja nurkkaratkaisuna on käytetty Kontion City-nurkkaa, jolla saavutetaan paitsi tyylikäs ulkonäkö myös huippuluokan tiiveys rakenteisiin”, Louhimaa kertoo.

Ajaton ja luonnonläheinen sisustus

Viime syksynä ulkoapäin valmistunutta kaupunkihirsitaloa on päästy sisustamaan kaikessa rauhassa kevään 2014 kuluessa. Kontion yhteistyökumppanina jo muutaman vuoden toiminut sisustussuunnittelija Kirsi Valanti toteutti sisustuksen pariskunnan toiveiden mukaisesti. Tavoitteeksi asetettiin selkeys, suomalaisuus, ajaton tyylikkyys ja tietenkin ekologisuus.

Kirsi Valanti arvostaa hirren vaakaraitojen ja puukuvioiden muodostamaan vahvaa visuaalista elementtiä, joka luo luonnonmukaisen taustan muulle sisustukselle. ”Kaunis puu kaipaa kuitenkin rinnalleen rauhoittavia värejä ja levollisia pintamateriaaleja”, Valanti kertoo.

Valanti Shopin mallistosta löytyivät myös useimmat huonekaluista ja tekstiileistä. Valantin omaa mallistoa edustavat tasot, ruokapöytä, tuolit, sohvat, nojatuolit, työpöydät ja makuuhuoneen yöpöydät ja sängynpääty. Verhot ja vuodetekstiilit ovat Designer’s Guildin. Sisustuksesta syntyi yhtenäisten materiaalivalintojen ansiosta tunnelmaltaan harmoninen ja samalla moderni.

www.kontio.fi

SKV Kiinteistönvälitys Oy: Aikainen kevät saanut mökinostajat liikkeelle viime vuotta innokkaammin

print_1q8w7fk1jz

Mökinostajat liikkeellä; Kuva: Colourbox. 

Paikoin varhaiset kevätilmat ovat saaneet mökinostajat ja myyjät viimevuotta innokkaammin liikkeelle, kertovat kiinteistönvälittäjät. Kiinteistönvälittäjille tehdyn kyselyn mukaan mökkikauppa on paitsi varhaistunut, ostajia on myös viime kevättä selvästi enemmän liikkeellä. Siitä huolimatta ilman omaa rantaa olevien kohteiden ja lomakeskusmökkien hintojen uskotaan laskevan.

Viime kesänä myymättä jääneiden mökkien patouman toivotaan tänä kesänä purkautuvan. Viitteitä toivomuksen toteutumisesta on jo saatu, sillä SKV Kiinteistönvälityksen välittäjilleen tekemän kyselyn mukaan loma-asuntojen kysyntä on huomattavasti viime kevättä vilkkaampaa. Mökkikauppa on lähtenyt käyntiin erityisesti alueilla, missä kevään merkit ovat olleet jo pitkään ilmassa.

– Kauppa alkaa käydä, koska viime vuonna jarrutettiin, arvioi SKV Turun toimiston paikallisjohtaja Pirkko Paatelo.

Maanmittauslaitoksen tilastojen mukaan viime vuonna myytiin yhteensä 12 300 loma-asuntoa, joka on kuusi prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Vapaa-ajanasuntojen kysyntä noudattaa edelleen viime vuosina tutuksi tullutta trendiä. Mökin tulee olla modernein mukavuuksin varustettu kakkoskoti ison vesistön rannalta. Toisaalta tiukka taloustilanne on saanut monet myös tinkimään toiveistaan, kunhan se näkyy pulitettavassa hinnassa.

– Kysyntä kohdistuu nyt selvästi aikaisempaa edullisempiin kohteisiin, kertoo Äänekoskella vapaa-ajan kohteita välittävä arviointipäällikkö Jarmo Berg.

– Halvemmat kohteet vetävät yhä paremmin, myötäilee kiinteistönvälittäjä Kari Sormunen Joensuusta.

Rannattomien mökkien hinnat laskuun

Hyvin alkavasta keväästä huolimatta kiinteistönvälittäjät uskovat, että erityisesti ilman rantaa olevien kohteiden ja lomakeskusasuntojen kauppamäärät tulevat hieman laskemaan viime vuodesta. Tämä näkyy myös näiden kohteiden hinnoissa, joiden povataan tällä myyntikaudella laskevan.

Sen sijaan rantakohteiden kaupan uskotaan pysyvän ennallaan tai jopa nousevan. Enemmistö kyselyyn vastanneista kiinteistönvälittäjistä arvioi myös, että rantaan rajoittuvien tonttien kysyntä vilkastuu aiemmista vuosista.

Ostajia houkuttelee rantatonttien hintojen lasku. Maanmittauslaitoksen tilaston mukaan kaava-alueiden rantatonttien hinnat tulivat viimevuonna kuusi prosenttia ja haja-alueiden rantatontit 12 prosenttia alaspäin aiemmasta vuodesta.

Kamarineuvos Veli-Matti Hynnisestä Vuoden Mökkiläinen 2014

omamokki-messuilla_valitt.9f55d3f2-95cf-42c5-ba0f-7e4de1d959b8-main_image

OmaMökki-messuilla valittiin Vuoden 2014 Mökkiläiseksi Enonkosken mökkiläinen, rovasti, kamarineuvos Veli-Matti Hynninen. Kuva Markku Ojala

Työ- ja elinkeinoministeriön saaristoasiain neuvottelukunta ja Messukeskus ovat Enonkosken kunnan esityksestä valinneet Vuoden 2014 Mökkiläiseksi Enonkosken mökkiläisen, rovasti, kamarineuvos Veli-Matti Hynnisen. Tunnustus luovutettiin Messukeskuksessa, Helsingissä torstaina 3.4. avautuneilla OmaMökki 14 -messuilla.

Helsingissä asuva rovasti Veli-Matti Hynninen on kotoisin Enonkoskelta. Hän on toiminut Enonkosken yrityskummina vuodesta 1999 ja osallistunut kunnan kehittämishankkeisiin markkinoiden mökkikuntaansa erinomaisella tavalla. Vapaa-ajan asunto Hynnisellä on ollut Enonkoskella vuodesta 1975 alkaen. Elämäntyönsä Hynninen on tehnyt Helsingin Kulosaaressa, Kalliossa ja Loviisan kirkkoherrana.

Hynnisen ajatuksista ja aloitteista on syntynyt Enonkoskelle evankelisluterilainen luostariyhteisö. Vuonna 1994 aloittanut luostari on vakiinnuttanut paikkansa Enonkosken Ihamaniemellä ja kehittää toimintaansa kannatusyhdistyksen turvin.

Hynninen on myös ideoinut Enonkosken yrityskumiryhmän kanssa vuonna 2009 alkaneen Pyhät Polut -vaellustoiminnan. Pyhät Polut ry:n tavoitteena on laaja ympärivuotinen vaellustoiminta Enonkoskelle. Vaellukset alkavat Imatralta, Joensuusta. Lyhyemmät reitit lähtevät Parikkalasta, Punkaharjulta ja Kerimäeltä. Vaeltajat etenevät patikoiden, meloen, soutaen, hiihtäen ja pyöräillen. Vaellusten määränpää on aina Enonkoski. Yhdistys on jäsenjärjestönä Suomen Latu ry:n jäsenjärjestö ja sen yhteistyökumppaneita ovat useat Itä-Suomen kunnat, seurakunnat ja yhdistykset. Hynninen on yhdistyksen puheenjohtaja.

Saaristokunta Enonkoski

Savonlinnan kainalossa sijaitseva saaristokunta Enonkoski on suhteellisen suuri mökkikunta, joka arvostaa mökkeilijöitään. Kunnassa on 1500 vakinaista asukasta ja 3000 mökkiläistä. Vapaa-ajanasuntoja on noin 750. Se on asukaslukuun suhteutettuna runsaasti ja vapaa-ajan asukkaiden merkitys palvelujen käyttäjinä ja elinkeinoelämän näkökulmasta on merkittävä. Kunnassa on ollut mökkiläistoimikunta vuodesta 2008 alkaen, ja mökkiläisille lähetetään joka kevät tietopaketti Enonkosken kesätapahtumista. Kunnan vesistömatkailun vetovoimakohde on jylhä ja norpistaan kuulu Koloveden kansallispuisto.

Työ- ja elinkeinoministeriön saaristoasiain neuvottelukunta ja Messukeskus palkitsevat vuosittain Vuoden Mökkiläisen OmaMökki-messuilla Messukeskuksessa, Helsingissä. Tunnustus myönnetään vuosittain aktiivisen valtakunnallisen ja paikallisen mökkiläistoiminnan perusteella. Vuoden Mökkiläinen valittiin nyt 13. kerran.

Messukeskuksen keväinen tapahtumakokonaisuus 3.–6.4.2014 muodostuu OmaPiha-, Oma Koti -, OmaMökki- ja Sisusta! -messuista. Messut avoinna to–pe klo 10–18, la 9–18 ja su 10–17. 

www.kevatmessut.fi

Honkarakenne tuo modernin muuttovalmiin massiivipuutalon kaupunkiin

9895193706ef5ee0_800x800ar

Honkarakenne Muuttovalmis Koti / Lounatuuli talomalli, ulkokuva

Honkarakenne vastaa muuttovalmiiden talojen kasvavaan kysyntään tuomalla markkinoille oman muuttovalmismalliston. Massiivipuinen Honka Muuttovalmis Koti hyödyntää hirren parhaat ominaisuudet, kuten optimaalisen ilmankosteuden ja puhtaamman sisäilman. Arkkitehtuuriltaan moderneja koteja tuskin tunnistaisi hirsitaloiksi.

Massiivipuutalo on nyt saatavilla kaupunkiympäristöön sopivalla designilla muuttovalmiina. Honka Muuttovalmis kodit toteutetaan painumattomalla Honka Fusion -rakenteella, jonka ansiosta massiivipuuhun voidaan yhdistää kevyillä liittymillä erilaisia pintoja, kuten rappausta, terästä, kiveä ja suuria ikkunoita.

– Honka Fusion-teknologia vapauttaa massiivipuutalon arkkitehtuurin, sillä painuntavaroja ei tarvitse huomioida ja talo voidaan toteuttaa hyvinkin eleettömästi, niukoilla listoilla ja moderneilla detaljeilla. Tämä tuo hirsitalon hyvät puolet, kuten terveellisen sisäilman myös kaupunkilaisten ulottuville,   kertoo Honkarakenteen designjohtaja Tanja Rytkönen-Romppanen.

b62d71750e132c8b_800x800ar

Honkarakenne Muuttovalmis Koti / Lounatuuli talomalli, sisäkuva

Kokonaisvaltainen hyvinvointi on huomioitu suunnittelun ja toteutuksen kaikissa vaiheissa.  Honka-kotien rakenteet ovat tutkitusti tiiviit ja kosteusturvalliset Rakennus- ja sisustusmateriaaleiksi on valittu terveellisiä ja turvallisia M1-sertifioituja tuotteita. Puhtaamman sisäilman kotina Honka Muuttovalmis tarjoaa turvallisen ratkaisun myös allergiaperheille.

– Muuttovalmis-kategoria on kovassa kasvussa ja me pystymme tarjoamaan siihen uuden vaihtoehdon kokonaisvaltaista hyvinvointia arvostaville asiakkaille. Honka Muuttovalmis Koti sopii kaikille, jotka haluavat rakentaa turvallisen ja terveellisen kodin –  tyylistä tinkimättä, Honkarakenteen Finland & Baltics -liiketoiminta-alueen johtaja Sami Leinonen kertoo.

Honkarakenne Oyj  on maailman johtava aitoja massiivipuutaloja valmistava ja markkinoiva yritys. Honka-tuotemerkin valikoimaan, jossa korostuvat asumisen hyvinvointi, innovatiiviset rakenneratkaisut ja energiatehokkuus, kuuluvat omakoti- ja vapaa-ajan talot sekä suuret projektikohteet kuten hotellit, ravintolat ja lomakylät. Yhtiön tuotteita on vuodesta 1958 alkaen myyty yli 50 maahan lähes 80 000 kappaletta. Vuonna 2013 Honkarakenne-konsernin liikevaihto oli 48 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli 58 %. Honkarakenne Oyj:n B-osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.