Loma-asuntomessujen teemoissa korostuu messualueen ainutlaatuisuus

bf181625f916d916_800x800ar

Vuoden 2014 Loma-asuntomessut rakentuvat Kalajoen Hiekkasärkille, aivan meren tuntumaan. Messujen 28 kohteesta suurimmassa osassa tehdään jo sisustustöitä. Tällä hetkellä rakentamisen painopiste on loma-asuntojen laajoissa terasseissa. Ulkomaalauksiin päästään vasta yöpakkasten hellittäessä. Toukokuun aikana alueella viimeistellään yleinen infrastruktuuri. Kaiken kaikkiaan kohteiden valmiusaste on erittäin hyvä ja kun messuportit avataan 48 päivän kuluttua, kaikki kohteet ovat valmiina messuvieraita varten.

Näköalakorttelissa olevien loma-asuntojen muotokieleksi rakennuttajat ovat valinneet modernin arkkitehtuurin. Näissä Särkille rakennetuissa loma-asunnoissa on pyritty hyödyntämään merelle avautuva näkymä. Messualueen toisella puolella on vastaavasti suojaisampia tontteja, joissa on toteutettu hieman perinteisempää suomalaista mökkirakentamista.

– Rakennuspaikkana alue on uniikki, ja on poikkeuksellista päästä toteuttamaan loma-asuntoja meren äärellä sijaitseville hiekkasärkille. Merinäkymästä halutaan nauttia suurilla terasseilla ja terassipinta-alaa onkin ennätyksellisesti enemmän kuin messutalojen huoneistoalaa yhteensä. Messuteemoiksi muodostuivat luonto, terassit ja rantaelämä, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen kertoo.

Monipuolisia messukohteita

Messukohteissa on rakennusmateriaaleina käytetty puuta, kiveä ja hirttä. Ekopuurakentamista esitellään Kalajoella kahdessa kohteessa (kohteet 13 ja 3). Sisustukset on toteutettu vahvasti skandinaavisen vaaleasti, mutta mukaan mahtuu myös väreillä ilottelevia kohteita. Sama pätee osittain myös saunoihin, joiden materiaaleissa on käytetty paljon lämpökäsiteltyä puuta, mutta värityksen ääripäät ovat pikimusta ja täysin vaalea.

Messutaloissa nähdään monin eri materiaalein toteutettuja erikoispintoja, kuten paikan päällä tehtyjä tehostemaalauksia, erilaisia kivipinnoitteita sekä puunpintoja niin käsiteltynä kuin raakapintaisenakin.

– Loma-asuntomessuja Kalajoella on toteutettu alaotsikolla “Unelmia jokaiselle” ja näen edelleen, että neljä erityyppistä korttelia tulevat tarjoamaan messukävijöille erilaisia elämyksiä. Erityisesti minua ilahduttaa se, että alueelle mahtuvat tyylikkäästi rinnakkain sekä perinteinen pitkänurkkainen hirsirakentaminen että täysin moderni tapa rakentaa. Ja toisaalta, kun alue on kompakti ja selkeä, messukävijän on helppo löytää oma suosikkinsa 28 kohteen joukosta, sanoo projektijohtaja Laura Ruohola.

Loma-asuntomessut Kalajoella 23.6.-6.7.2014.

K-rauta ja Rautia esittelevät Suomen laajinta talovalikoimaansa Kalajoen Loma-asuntomessuilla

98844157b38eef7f_800x800ar

Omatalo Kiiskilä havainnekuva

Kotitalo Merisävel, Kotitalo Tähkä, Omatalo Valli, Omatalo Kiiskilä ja Talo SalmenPohja ovat esimerkkejä Suomen laajimman talovalikoiman erilaisista loma-asuntovaihtoehdoista Kalajoen Hiekkasärkillä järjestettävillä loma-asuntomessuilla 23.6. – 6.7.2014.

Kotitalo Merisävel

Kotitalo Merisävel on suunniteltu kahdelle aikuiselle vapaa-ajan käyttöön sekä edustustiloiksi. Hiekkadyynin päällä kohoavan vapaa-ajanasunnon huoneistoala on 120 m2 ja suuret ikkunat avaavat merellisen maiseman. Saunaosastolta on käynti katseilta suojassa sijaitsevaan ulkoporeammeeseen, joka lämpiää aurinkopaneelilla kerätyllä energialla. Päänäytteilleasettajana toimii Ylivieskan K-rauta Rautapohja.

Kotitalo Tähkä

Kotitalo Tähkä tarjoaa askeettisen modernin ulkokuoren sisällä valoisan ja viihtyisän loma-asunnon, joka on suunniteltu pariskunnalle tai pienelle perheelle. Alakerran oleskelutiloissa avautuu esteetön näköyhteys kauniille lammelle. Oleskelutilan korkeiden ikkunoiden ansioista myös yläkerrasta avautuu vuodenaikojen mukaan muuttuva merinäkymä. Arjen ylellisyyttä tuo erillinen saunamökki lammen rannassa, joka sopii myös vieraiden majoittamiseen. Huoneistoala tässä kohteessa on 142 m2. Päänäytteilleasettajana toimii Ylivieskan K-rauta Rautapohja.

Omatalo Valli ja Omatalo Kiiskilä

K-rauta Kokkola toimii päänäytteilleasettajana kahdessa Omatalo-kohteessa Kalajoen ainutlaatuisten Hiekkasärkkien loma-asuntomessuilla. Laajasta talomallistosta räätälöimällä K-raudan asiantuntijat ja Omatalon arkkitehdit ovat toteuttaneet tilaratkaisut maisemaan sopivalla arkkitehtuurilla. Omatalo Valli on kiinnostava Tampereen Ruusuvuori-messukohteesta muokattu loma-asunto, jonka huoneistoala on 118 m2.

94d90ed88a3e35af_800x800ar

Omatalo Valli havainnekuva

Talo SalmenPohja

Ylivieskan K-rauta Rautapohja esittelee lisäksi todellisen timpurintyön taidonnäytteen, pitkästä tavarasta alusta loppuun rakennetun avaran ja toimivan loma-asunnon. Arkkitehtitoimisto Avarion Teemu Leppäsen käsialaa ovat 93,5 m2 päärakennus sekä 17 m2 rantasauna, joiden sisustussuunnittelusta on vastannut K-rauta Rautapohjan Auli Palola .