Tuusulan kunta: Omakotimessut aukeaa tänään

Tuusulan kunta esittelee tonttitarjontaa Omakotimessuilla Vantaan Myyrmäessä 24.–26.10. Messuilla esitellään Jokelan Peltokaaren ja Hyrylän Tuuliviirinkujan tontteja.

Messut ovat avoinna perjantaina 24.10. klo 12.00–17.00, lauantaina 25.10. klo 10.00–16.00 ja sunnuntaina 26.10. klo 10.00–17.00. Tuusulan on osastolla 12.4.

Arvomme kaikkien osastollamme arvontaan osallistuneiden kesken Kirami-kylpytynnyrin, Weber-kaasugrillin ja hämähäkkikeinun.

www.omakotimessut.net

Asuntomessujen monipuolinen sisältö sai kiitosta messuvierailta

bbdf031a828bad69_800x800ar

Elokuussa päättyneiden Asuntomessujen kävijätutkimuksen tulokset julkaistiin tänään Jyväskylässä järjestetyssä palauteseminaarissa. Tilaisuudessa vahvistettiin maksaneiden kävijöiden määrä, joka oli yhteensä 114 941*. Päiväkohtainen kävijäennätys 8187 tehtiin messujen viimeisenä perjantaina 8. elokuuta, jolloin Asuntomessut olivat historiansa ensimmäistä kertaa avoinna myös yöaikaan.

Tutkimuksen teki Sanoma Media Finland Oy / Rakentaja.fi. Tänään julkaistuun tutkimukseen osallistui 7189 kävijäperhettä, eli noin 13,9 prosenttia messuilla käyneistä perheistä. Kävijätutkimuksessa messuvieraat antoivat yleisarvosanan messuista. Asuntomessut Jyväskylässä -tapahtuman yleisarvosana oli toiseksi paras kymmenen vuoden aikana. Kävijöistä 94 prosenttia piti messuja hyvänä tai erinomaisena.

– Jyväskylässä panostimme erityisesti monipuoliseen messusisältöön. Messuilla toteutettiin runsaasti kokeilu- ja kehittämishankkeita, kuten tornitalojen arkkitehtuurikilpailu, vihertehokkuuskortteli, älykäs aluevalaistus sekä koko aluetta koskeva kokonaisvaltainen ympäristötaideprojekti. Lisäksi näytteilleasettajia kannustettiin uuden ja innovatiivisen sisällön tuottamiseen Vuoden sisältöteko -palkinnolla. Hienoa, että kävijät ovat nauttineet kokemastaan ja antaneet messuista kiitettävän arvosanan, Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen toteaa.

Vuoden sisältöteko -palkinnon sai YIT Oy, jonka toteuttama 13-kerroksinen Maailmanpylväs nousi kävijätutkimuksen mukaan ylivoimaisesti mieleenpainuvimmaksi asiaksi messuilta. Maailmanpylväs sai yhteensä 12,9 prosenttia kaikista kommenteista.

Kävijätutkimuksesta käy ilmi, että etenkin sisustusratkaisut jäivät messuvieraiden mieleen.

– Kävijöiltä tuli kiitosta siitä, että sisustuksissa oli enemmän vaihtelua kuin aiemmin. Esimerkiksi kerrostalokohteeseen toteutetut, eri teemoin sisustetut viisi asuntoa saivat kiitosta. Lisäksi messuvieraat arvostivat Asuntomessujen toimivia järjestelyjä ja ystävällistä palvelua, kävijätutkimuksen koostamisesta vastannut myyntipäällikkö Jussi Ruotsalainen Sanoma Media Finland Oy:stä kertoo.

Messukävijät kuluttivat rahaa viimevuotista enemmän

Messujen kävijätutkimuksessa messuvieraita pyydettiin arvioimaan omaa rahan kulutustaan sekä messupaikkakunnalla että messualueella. Messupaikkakunnalla rahaa käytettiin arviolta noin 7,3 miljoonaa euroa ja messuilla noin 4,4 miljoonaa euroa. Yhteensä rahaa käytettiin noin 11,7 miljoonaa euroa.

Viime vuoden Asuntomessuihin verrattuna rahaa kulutettiin noin 30 prosenttia enemmän kävijää kohden. Rahan kulutus on arvioitu eri palveluiden käyttäjämäärien ja perheiden ilmoittamien summien perusteella.

Kävijätutkimuksen yhteydessä Asuntomessut Jyväskylässä -tapahtuman palauteseminaarissa julkaistiin myös Jyväskylän kaupungin tekemä loppuraportti projektista.

– Asuntomessujen valmisteluista messuporttien sulkeutumiseen saakka oli aistittavissa se innostus ja sitoutuminen, jolla eri yhteistyötahot kaupungissa lähtivät mukaan tapahtumakesään. Messujen sisällössä oli paljon uutta ja elämyksellistä. Oli myös hienoa huomata, että messuvieraat lähtivät ahkerasti kaupungille, ja suosittelevat Jyväskylää mielellään eteenpäin niin matkailukohteena kuin asuinpaikkakuntanakin, Asuntomessut Jyväskylässä -tapahtuman projektipäällikkö Anu Hakala kiittelee.

Tutustu kävijätutkimukseen kokonaisuudessaan osoitteessa www.asuntomessut.fi/messututkimukset-3

Jyväskylän kaupungin tekemä messujen loppuraportti löytyy osoitteesta www.asuntomessut.fi/jyvaskyla

Kontion hirsiomakotitalo menestyi Jyväskylän asuntomessujen yleisöäänestyksessä

kontio

Kaupunkitaajamaan suunniteltu selkeälinjainen hirsitalo, Kontio Laajaranta (kohde 14), nousi Jyväskylän asuntomessujen Paras talo 2014 -äänestyksessä kolmanneksi suosituimmaksi messutaloksi.

Hyvistä rakennusmateriaaleista ja valoisuudestaan kiitosta saanut 133-neliöinen hirsiomakotitalo Kontio Laajaranta oli messuvieraiden äänten perusteella samalla paras puurunkoinen talo ̶ voiton vieneen kivitalon ja toiseksi tulleen kerrostalokohteen jälkeen.

Maailman suurimman hirsitalovalmistaja Kontiotuote Oy:n kotimaan markkinointipäällikkö Raimo Louhimaakertoo, että omakotitaloja rakentavat perheet kiinnittävät talovalinnoissaan huomiota asumisen terveellisyyteen, arkkitehtuuriin ja rakennusteknisiin ratkaisuihin.

”Hirren ylivoimainen ekologisuus ja hyvä sisäilma ovat jo useimpien rakentajien tiedossa, mutta myös talon kaunis ulkonäkö, tilojen toimivuus ja sisustusratkaisut vaikuttavat valintaan. Messutalomme suunniteltiin näistä lähtökohdista. Halusimme esitellä modernin, toimivan ja selkeälinjaisen kaupunkihirsitalon”, Louhimaa sanoo.

Kontio Laajaranta on toteutettu 243 mm paksulla lamellihirrellä ja nurkkaratkaisuna on käytetty Kontion City-nurkkaa, jonka avulla rakenteista saatiin erityisen tiiviitä.

”Talon arkkitehtuuri on suunniteltu kaava-alueita silmällä pitäen. Halusimme samalla tuoda hirsiomakotitalojen laajaan mallistoomme lisää moderneja vaihtoehtoja perinteisten rinnalle”, Kontion myynninedistämispäällikkö Olavi Kujanen toteaa.

Kontio Laajarannan rakennuttajapariskunta Kalevi Laajisto ja Liisa Halttunen-Laajisto kertovat, että kohde sai jo messujen aikana kävijöiltä kiitosta ulkonäöstään ja tilaratkaisuistaan. Hyvä Puhtaus -lehden asiantuntijat valitsivat kaikista messukohteista Kontion hirsitalon hoidettavuudeltaan parhaaksi taloksi.

”Kontio Laajaranta on parhaillaan myytävänä ja voimmekin turvallisin mielin luvata, että tulevat asukkaat saavat suurta yleisöä ihastuttaneesta talosta korkealaatuisen ja toimivan kodin”, Kalevi Laajisto toteaa.

kontio-laajaranta_pohjakuva

Sisustuksessa luonnonmateriaaleja

Kontio Laajarannan luonnonläheisestä ja levollisesta sisustuksesta vastasi sisustussuunnittelija Kirsi Valanti.

Yksikerroksisessa Kontio Laajarannassa on neljä huonetta, keittiö ja saunaosasto, jotka on jäsennelty toimivaksi kokonaisuudeksi. Isojen maisemaikkunoiden ansiosta väljät oleskelutilat ovat valoisia ja ilmavan korkeita. Saunaosasto sijoittuu omaan rauhaansa rakennuksen toiseen päätyyn ja sieltä, kuten oleskelutiloistakin, on yhteys ulos terassille ja puutarhaan.

Vanhempien makuuhuoneen sijainti lähellä peseytymistiloja ja reilun kokoista kodinhoitohuonetta lisää arjen sujuvuutta.

Sisustuksen tavoitteeksi asetettiin ekologisuuden ohella selkeys, suomalaisuus ja ajaton tyylikkyys. Kirsi Valanti sanoo arvostavansa hirren vaakaraitojen ja puukuvioiden muodostamaan vahvaa visuaalista elementtiä, joka luo luonnonmukaisen taustan muulle sisustukselle. Kaunis puu kaipaa hänen mielestään rinnalleen rauhoittavia värejä ja levollisia pintamateriaaleja.

Kontio mukana ensi kesän Vantaan asuntomessuilla

Kontio jatkaa modernia linjaa myös seuraavissa messutaloissaan. Ensi vuonna Vantaalla järjestettävillä asuntomessuilla nähtävä mallitalo edustaa sekin arkkitehtuuriltaan selkeää tyylisuuntaa.

>Lue lisää Kontio Laajarannasta blogista ja Kontion sivuilta:

http://www.kontio-blogi.com/category/jyvaskyla-2014-asuntomessutalo/

http://www.kontio.fi/fin/Hirsihuvilat/Kaikki-huvilat/hirsitalo_Laajaranta-(Jyvaskyla).656.m693.html