Asuntomessujen kävijätutkimus: Hyvinkään lähialueen omakotiasujat viihtyivät messuilla

loppuraportti__asuntomessut_3.10._p

Elokuussa päättyneiden Asuntomessujen kävijätutkimuksen tulokset julkaistiin tänään. Suomen Asuntomessujen teettämässä kävijätutkimuksessa selvitetään messukävijän profiilin lisäksi myös esimerkiksi kävijöiden rakentamis- ja remontointiaikomuksia, remontointihankkeiden kohteita ja messuvieraita kiinnostavia tuotteita. Lisäksi kävijätutkimuksessa arvioidaan omaa messukokemusta ja rahankulutusta messupaikkakunnalla ja messutapahtumassa.

Tutkimuksen mukaan lähes puolet messukävijöistä tuli Asuntomessuille Uudeltamaalta. Asumismuotona messukävijöistä yli puolella on omakotitalo. Asuntomessuilla käyneistä vieraista yli 20 prosenttia kertoo aikovansa käyttää rahaa rakentamiseen tai remontointiin seuraavan puolen vuoden sisällä. Lähes puolet hankkeista kohdistuu omakotiasumiseen ja reilu viidennes aikoo remontoida lähivuosina.

Suosituimmiksi remontointihankkeiksi nousivat keittiöt, kylpyhuoneet ja saunat sekä pihan rakentaminen. Tuotteista eniten kiinnostivat aurinkolämpö, sisustustuotteet ja keittiökalusteet. Useimmin mainittu syy messuille lähtemiseen oli sisustaminen.

Messuilla vierähti useampi tunti

Messujen näyttelykohteisiin tutustuttiin ajan kanssa. Jopa 96 prosenttia kävijöistä kiersi alueella yli kolme tuntia. Lähes kaikissa näyttelykohteissa ilmoitti käyneensä 56,5 prosenttia kävijöistä. Näyttelykohteiden laatua piti hyvänä tai erittäin hyvänä 95,8 prosenttia vieraista. Messukävijöistä 14,5 prosenttia oli sitä mieltä, että näyttelykohteet olisivat voineet olla monipuolisempia. Messupalveluihin oltiin hyvin tyytyväisiä ja erityisesti lipunmyynti ja pysäköinninohjaus saivat kiitosta.

Rahaa messuilla käytettiin kävijätutkimuksen mukaan noin 4,9 miljoonaa euroa. Messupaikkakunnalla rahaa arvioitiin käytettävän yhteensä noin 3,9 miljoonaa euroa. Viime vuoteen verrattuna rahaa kulutettiin noin 10 prosenttia vähemmän kävijää kohden. Rahan kulutus on arvioitu eri palveluiden käyttäjämäärien ja perheiden ilmoittamien summien perusteella.

Asuntomessut kysyvät perinteisesti messukävijöiltä myös yleisarvosanaa kuluneista messuista. Tämän vuoden Asuntomessut Hyvinkäällä -tapahtumalle 93,1 prosenttia kävijöistä antaa arvosanan hyvän tai erinomainen. Vapaassa palautteessa kehuja keräsivät mm. bussikuljetukset, hieno ja kaunis alue sekä kokonaisuus. Risuja tuli mm. sateisesta säästä tai säästä ylipäänsä, kävelymatkoista ja hinnoista.

Tänään julkaistuun tutkimukseen osallistui 8 461 kävijäperhettä, eli noin 13,9 prosenttia messuilla käyneistä perheistä. Levikintarkastuksen vahvistama lopullinen maksaneiden kävijöiden määrä on 131 030.

Tutustu kävijätutkimukseen kokonaisuudessaan osoitteessa www.asuntomessut.fi/messututkimukset-3

loppuraportti__asuntomessut_3.10._p(pdf)