Uusi, kohtuuhintainen pientaloalue Lahden kaupungin keskustaan

print_cLkW0UZXE9

Lahden kaupungin tekninen lautakunta on päättänyt 10.12.2013 kokouksessaan luovuttaa keskustan tuntumassa sijaitsevan Kerinkallion kaupunginosan erillispientalojen tontit rakennettavaksi Deko-Talo Oy:lle. Kortteleihin valmistuu yhteensä 23 muuttovalmista pientaloa Deko-Talojen toimesta.

Tekninen lautakunta päätti yksimielisesti luovuttaa tontit Deko-Talolle, koska sillä on ennestään kokemusta vastaavanlaisista rakentamishankkeista. Myös Deko-Talon tarjous arvioitiin arkkitehtonisen laadun kannalta parhaimmaksi. Aluerakentamisen toteuttamisesta kilpaili yhteensä neljä yritystä.

– Hankkeen tarkempi suunnittelu käynnistyy heti, ja talojen rakentaminenkin aloitetaan jo ensi vuoden huhtikuussa, kertoo Deko-Talojen toimitusjohtaja Kimmo Kurkela.

print_dY3ZVWH01c

Uusi ja viihtyisä omakotitaloalue rakentuu vanhan jäähallin alueelle, lähelle Lahden keskustan monipuolisia palveluita ja toria.

– Paikkana Kerinkallion alue on ainutlaatuinen; harvoin löytyy enää mahdollisuutta rakentaa uusi kokonainen omakotitaloalue näin lähelle kaupungin ydinkeskustaa, iloitsee Kurkela.

– Tavoitteemme on, että alueesta muodostuu yhtenäinen ja viihtyisä puutaloalue. Tontit tullaan rakentamaan kahdessa osassa; ensimmäinen vaihe, eli noin puolet taloista, on muuttovalmiina jo vuoden 2014 lopussa. Toinen vaihe valmistuu vuoden 2015 loppuun mennessä.

– Haluamme tarjota ainutlaatuista mahdollisuutta omakotitaloasumiseen liki kaupungin keskustassa, ja vieläpä kohtuuhintaan! Luonnollisesti hankkeella on myös merkittävä työllistävä vaikutus Lahden alueelle, lupaa Kurkela.

Teknisen lautakunnan päätöksessä on normaali kahden viikon valitusaika, jonka umpeuduttua päätös on lainvoimainen.