Aeroc Jämerä Oy: Siporex-tehtaan lopetus Ikaalisissa ei vaikuta Jämerä-kivitalojen toimituksiin

print_zb24brbJYK

 

Jämerä-kivitalojen harkot, raudoitetut palkit ja elementit valmistetaan Aeroc-konsernin tehtaalla Virossa.

H+H International on ilmoittanut sulkevansa Ikaalisten kevytbetonitehtaansa. Ikaalisten tehtaassa on valmistettu myös suomalaisten Jämerä-kivitalojen kevytbetonituotteita. Tehtaan lopetus ei kuitenkaan vaikuta Jämerän toimituksiin, vaan yhtiö päinvastoin laajentaa toimintaansa.

Ikaalisissa Jämerä-kivitaloihin valmistettuja raudoitettuja tuotteita tullaan jatkossa toimittamaan Aeroc-konsernin tehtaalta Virosta, jossa Jämerä valmistuttaa myös kaikki muut kivitaloihinsa tarvittavat kevytbetonituotteet.

– Meillä on Pohjois-Euroopan suurimman tutkimuskeskuksen VTT Expert Servicen myöntämä raudoitettujen kevytbetonituotteiden uuden standardin mukainen sertifikaatti, joka vastaa EU:n vaatimuksiin. Tietääkseni olemme Suomessa ainoa yhtiö, jolla tämä laatutakuu on, kertoo Aeroc-konsernin toimitusjohtaja Ivar Sikk.

Pohjois-Euroopan suurin kevytbetonituotteita valmistava Aeroc-konserni on aloittanut Jämerä-kivitalojen myynnin myös Venäjällä ja Baltian maissa. Perinteinen suomalainen tavaramerkki on jo herättänyt kiinnostusta alueella.

– Erityisesti Pietarissa arvostetaan Jämerä-kivitalojen vahvoja suomalaisia juuria. Se tarkoittaa laatua, johon he ovat valmiita sijoittamaan.

Aeroc Jämerä Oy on laajentamassa toimintaansa Suomessa myös yritysmyyntiin. Yhtiö toimittaa kevytbetonituotteita muun muassa vähittäistavarakaupoille ja rakennusliikkeiden saneeraus- ja urakointikohteisiin.

print_PXEuxuS6pQ

Jämerä-kivitalojen kevytbetonielementeillä on VTT Expert Servicen sertifikaatti raudoitetuille tuotteille.

Markkinat vaativat energiatehokkuutta

Jämerä on viimeaikoina satsannut toimitusprosessiinsa ja erityisesti tuotteidensa energiatehokkuuteen. Näin yhtiö pystyy vastaamaan paitsi uudistuneisiin energiamääräyksiin, myös kuluttajien kasvaneisiin vaatimuksiin talojen energiatehokkuudesta.

– Pystymme uudistuneiden materiaalien ansiosta rakentamaan kivitalon rungon entistä eristävämmäksi. Lisäksi kevytbetonista valmistettu talo on erittäin tiivis, ja tiiveys kestää koko rakennuksen käyttöiän, mikä vaikuttaa selvästi talon energiatehokkuuteen. Laadun varmistamiseksi jokainen Jämerä-kivitalo tiiveysmitataan, kertoo Aeroc Jämerän myyntijohtaja Jari Malkamäki.

Malkamäki uskookin energiatehokkuuden parantamisen nostavan entisestään kevytbetoni-talojen kysyntää. Lisäksi nykytalonrakentajat arvostavat kevytbetonin homehtumattomuutta ja paloturvallisuutta sekä materiaalilla rakentamisen helppoutta.

– Työmaalla ei tarvitse esimerkiksi valaa palkkeja tai muita rakenteita, vaan kaikki rakenneosat löytyvät valmiina. Niin talon suunnittelu kuin rakentaminenkin on helppoa, kun kaikki voidaan tehdä yhdestä materiaalista ja yhteensopivista komponenteista.

Helppoutta talonrakentajille lisää yrityksen rakennusliikemäinen toiminta.

– Vastaamme urakoissamme talon suunnittelusta, toimituksista, asennuksesta ja valvonnasta. Tämä on harvinaista nykyisillä kivitalopakettien markkinoilla, Malkamäki sanoo.