Pihlavan Ikkuna Oy: Pihlan ikkuna- ja ovivinkit asuntomessuille: kiinnitä huomiota myös ikkunoiden tyyliin

3eea0326-6d77-4db6-97bf-e4027e70091f-main_image
Deko-Talojen kohde Deko 149 on tyylikäs ja tehokas kaksikerroksinen perhekoti järvimaisemassa. Oleskelu- ja ruokailutilojen lasipinnat sekä suuret terassit osaksi kotia.
”Jyväskylän asuntomessuilla näkyy selvänä trendinä lasipinta-alan kasvu, mutta messukäynnillä kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, kuinka ikkunan puitteen ja karmin väri ja muoto sekä tuuletusikkunat vaikuttavat talon ilmeeseen. Ideoita saavat niin uudiskohteista kuin remontoinnista kiinnostuneet”, sanoo Pihlan tuotepäällikkö Leila Mäenpää.

Jyväskylän asuntomessut tarjoavat mahdollisuuden tutustua erilaisiin ikkuna- ja ovimaailman ratkaisuihin käytännössä. Ikkuna- ja ovivalmistaja Pihla on messuilla mukana kymmenessä kohteessa.

Mäenpään mukaan uudiskohteiden rakentajien toiveet, suuret ikkuna-alat ja energiatehokkuus, kulkevat nykyään käsi kädessä. Modernien ikkunoiden ja ovien lämpöominaisuudet pitävät kodit lämpiminä haastavissakin olosuhteissa.

”Olemme tehneet paljon töitä ikkunoiden eristävyyden kehittämiseksi. Deko 149 on erinomainen esimerkki energiatehokkaasta talosta, jossa ikkunoilla ja ovilla on suuri vaikutus talon energiatalouteen”, kertoo Leila Mäenpää.

Messukohteissa on esillä on niin kiinteitä kuin avattavia ikkunoita eri kokoisina ja eri ominaisuuksilla varustettuina. Ovet ja liukuovet yhdistävät kotien sisätilat pihan oleskelualueisiin ja Jyväsjärven maisemiin. Ikkunoiden ja ovien tekninen toimivuus ja käytännöllisyys ovat tärkeä tekijä asumismukavuudessa.

Toiseksi esimerkiksi Mäenpää nostaa pienen perheen tehokkaaksi kodiksi suunnitellun Lapplin Duon. Talossa on käytetty rohkeasti erilaisia ikkunakokoja ja -muotoja

”Lapplin Duossa eri kokoisten ikkunoiden käyttö sekä suuri karmisyvyys tekevät talon ilmeestä elävän. Ikkunavalinnat ovat Duossa erittäin energiatehokkaat”, Mäenpää kertoo.

Vuoden 2014 messualue on rakennettu Jyväsjärven rannalle, Päijänteeseen johtavan Äijälänjoen tuntumaan noin viiden kilometrin päähän Jyväskylän keskustasta. Messut aukeavat yleisölle 11.7. ja taloihin voi tutustua 10.8. saakka joka päivä kello 10–18.

Linkit

Deko-Talo Oy täyttää rakentajaperheiden toiveet – kasvua edelliseen vuoteen huimat 53 prosenttia

print_iUJogGtoip

Deko-Talo rakentaa 23 muuttovalmista CityGarden omakotitaloa Lahden Kerinkallioon – ainutlaatuiselle paikalle, aivan lähelle Lahden keskustaa. Kysyntä on ollut huimaa, peräti 15 taloista varattiin heti.

Deko-Talo Oy:n liikevaihto kasvoi uuteen ennätykseen vuonna 2013 ja kasvua edellisvuoteen nähden saavutettiin huimat 53 prosenttia.

– Haasteellisesta markkinaympäristöstä huolimatta onnistuimme jälleen kasvattamaan liikevaihtoamme. Uskallanpa väittää, ettei tältä toimialalta löydy vastaavaa kasvuyritystä. Selvästi keskimääräistä parempi kasvu on mielestäni osoitus siitä, että tuotteemme on haluttu ja toimintamme tehokasta – yhdessä kumppaniverkostomme kanssa, iloitsee yhtiön toimitusjohtaja Kimmo Kurkela.

Vielä vahvistamattoman tilinpäätöksen mukaan Deko-Talo Oy:n liikevaihto vuonna 2013 oli noin 14 M € ja tulos erinomainen.

– Tällä alalla menestyäkseen pitää koko ajan pysytellä aivan lähellä asiakkaiden toiveita, Kimmo Kurkela toteaa 20 vuotta alalla toimineena.
– Me olemme onnistuneet vastaamaan nykypäivän rakentajaperheiden toiveisiin eli omakotitalon hankkiminen on tehty mahdollisimman helpoksi ja mukavaksi!

Yksilöllisyys, hyvä hinta-laatusuhde ja vaivattomuus ovat ne asiat, joita rakentajaperheet Kurkelan mukaan arvostavat luotettavuuden rinnalla eniten.
– Meillä pystytään tekemään edullisesti perheen toivomia muutoksia arkkitehtien suunnittelemiin talopohjiin. Näin kodista saadaan jokaiselle perheelle räätälöity täydellinen paketti!

Nykyperheet eivät halua uhrata kaikkea aikaansa rakentamiseen vaan he haluavat jättää sen alan ammattilaisille.
– Sisustusmateriaalien valinta taas koetaan mielekkäänä puuhana, se on varsinkin meidän naisten juttu! kertoo Deko-Talon markkinointipäällikkö Miia Kiiskinen.

Laajaa sisustusmateriaalien valikoimaa täytyy päivittää säännöllisesti sisustusalan ammattilaisen toimesta, jotta se miellyttää perheitä.

– Jatkuva tuotteiden ja palveluiden kehittäminen tässä työssä on erittäin tärkeää, Kimmo ja Miia toteavat yksissä tuumin.
– Pyrimme kaikessa toiminnassamme siihen, että asiakas on täydellisen tyytyväinen meihin ja tuotteeseen. Rakennustietosäätiön tutkimuksissa (RTS 12/13) täydet 100 %
Dekotalon ostaneista kertoi olevansa tyytyväisiä toimitukseemme ja suosittelevansa Dekotaloa.

– Nyt valmistaudumme kovaa kyytiä huhtikuussa Lahdessa käynnistyvään hankkeeseen, jossa rakennamme 23 muuttovalmista omakotitaloa aivan lähelle Lahden keskustaa. Vastaavia rakentamispaikkoja on tarjolla enää tosi harvoin! Kimmo Kurkela sanoo.
– Omaan kotiin sijoittaminen on perheille aina järkevää, vaihtuvista taloustilanteista huolimatta.

Tulevan kesän asuntomessut vietetään Jyväskylässä.

– Dekotalon kaksi messutaloa ovatkin jo lähes valmiit, Kimmo kertoo tyytyväisenä.

Ensi kesän lomareissulla kannattaa siis poiketa Jyväskylään katsastamaan omakotiasumisen uusimpia tuulia!

Uusi, kohtuuhintainen pientaloalue Lahden kaupungin keskustaan

print_cLkW0UZXE9

Lahden kaupungin tekninen lautakunta on päättänyt 10.12.2013 kokouksessaan luovuttaa keskustan tuntumassa sijaitsevan Kerinkallion kaupunginosan erillispientalojen tontit rakennettavaksi Deko-Talo Oy:lle. Kortteleihin valmistuu yhteensä 23 muuttovalmista pientaloa Deko-Talojen toimesta.

Tekninen lautakunta päätti yksimielisesti luovuttaa tontit Deko-Talolle, koska sillä on ennestään kokemusta vastaavanlaisista rakentamishankkeista. Myös Deko-Talon tarjous arvioitiin arkkitehtonisen laadun kannalta parhaimmaksi. Aluerakentamisen toteuttamisesta kilpaili yhteensä neljä yritystä.

– Hankkeen tarkempi suunnittelu käynnistyy heti, ja talojen rakentaminenkin aloitetaan jo ensi vuoden huhtikuussa, kertoo Deko-Talojen toimitusjohtaja Kimmo Kurkela.

print_dY3ZVWH01c

Uusi ja viihtyisä omakotitaloalue rakentuu vanhan jäähallin alueelle, lähelle Lahden keskustan monipuolisia palveluita ja toria.

– Paikkana Kerinkallion alue on ainutlaatuinen; harvoin löytyy enää mahdollisuutta rakentaa uusi kokonainen omakotitaloalue näin lähelle kaupungin ydinkeskustaa, iloitsee Kurkela.

– Tavoitteemme on, että alueesta muodostuu yhtenäinen ja viihtyisä puutaloalue. Tontit tullaan rakentamaan kahdessa osassa; ensimmäinen vaihe, eli noin puolet taloista, on muuttovalmiina jo vuoden 2014 lopussa. Toinen vaihe valmistuu vuoden 2015 loppuun mennessä.

– Haluamme tarjota ainutlaatuista mahdollisuutta omakotitaloasumiseen liki kaupungin keskustassa, ja vieläpä kohtuuhintaan! Luonnollisesti hankkeella on myös merkittävä työllistävä vaikutus Lahden alueelle, lupaa Kurkela.

Teknisen lautakunnan päätöksessä on normaali kahden viikon valitusaika, jonka umpeuduttua päätös on lainvoimainen.

Deko-talon Hyvinkään asuntomessutalo yllättää

DekoMess1K

 

Deko-talon Hyvinkään asuntomessutalo yllättää leikkisyydellä ja älykkäillä ratkaisuilla

Hyvinkään asuntomessuille valmistumassa oleva Deko-talon kohde esittää upeaa arkkitehtuuria. Arkkitehti Matti Haikolan mukaan suunnittelun lähtökohtana on asumisen iloa – yhteistä oloa.

Talon tilanjako pohjautuu perheen yhdessä tekemisen ajatukseen ja helppouteen.

Sisustuksen teemana on leikkisyys, lämpö ja yhdessäolo

Sisustussuunnittelija Memmu Pitkänen on suunnitelmissaan huomioinut arjen sujumisen. Sisustus on leikkisä ja siihen on piilotettu koukuttavia tekijöitä, jotka saavat asujan hymyilemään. Värien rytmiikka on sopusoinnussa tasoittavan musta-valkoisuuden kanssa. Soljuvia muotoja on tasapainottamassa ja rentouttamassa kuvioiden geometriaa. Kodin pysyvät pinnat on suunniteltu ajattomiksi ja mielenkiintoisiksi omalla yksinkertaisuudellaan. Sisustus sallii myös lelujen kulkeutua alakertaan – ollaan kaikki yhdessä!

Musiikki kuuluu, mutta ei näy

Deko-talon messutaloon asennetaan CEThome äänentoistojärjestelmä jo rakennusvaiheessa. Kaapelit ja johdot saadaan seinien sisälle piiloon. Äänentoistojärjestelmä rakennetaan huonekohtaisesti. Kaiuttimet upotetaan kattoon ja äänen voimakkuussäätimillä jokaisessa huoneessa ääni tulee kuulumaan halutulla tavalla. Nautittavuutta ja nautinnollisuutta tyylikkäästi.

Deko-talon hyvinvointiteema täydentyy antibakteerisilla ja -staattisilla tuotteilla

Deko-talon terveellinen ja puhdas sisäilma saadaan Uponorin- ilmanvaihtojärjestelmällä, jossa kanavien sisäpinnat ovat sileät. Antistaattinen materiaali takaa sen, ettei niihin keräänny pölyä ja likaa. Järjestelmä on kehitetty yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton kanssa. Se on luokiteltu parhaaseen M1- puhtausluokkaan.

Lisäksi kylpyhuoneessa ja wc-tiloissa estetään bakteerien, virusten ja sienten leviämistä Deko-taloon asennettavilla Gustavsbergin Logic sarjan hanoilla ja lämmönsäätimillä, joissa on antibakteerinen pintakäsittely.

Hyvin suunniteltu – valmiiksi tehty.

Deko-Talo Oy toimittaa muuttovalmiita omakotitaloja. Yritys aloitti toiminnan 2011 ja on noussut kahdessa vuodessa merkittäväksi valtakunnalliseksi toimijaksi. Asuntomessut järjestetään Hyvinkäällä 12.7.–13.8.2012. Deko-talon kohde nr 18 valmistuu huhtikuun alussa. www.dekotalo.fi

 

Hyvinkään asuntomessut kohde nr 18

Näytteilleasettaja Deko-Talo Oy

Näyttelykohde Lounatuulentie 6, Hyvinkää

Huoneistoala 155 m²

Kerrosluku 2

Huoneiden lukumäärä 6 h + k + s

Runkomateriaali Puu

E-luku 139

Energiatehokkuusluokka A

Lämmitysjärjestelmä kaukolämpö, vesikiertoinen lattialämmitys