Tuuli Petäjä-Sirénin suunnittelema uutuushuvila piirtyi mereltä käsin – arkkitehti ja kilpapurjehtija valmistautuu Tokion olympialaisiin, uusi Tyrsky-malli syntyi harjoituskaudella

tyrsky-int004-800

Tuuli Petäjä-Sirénin suunnittelema uutuushuvila piirtyi mereltä käsin – arkkitehti ja kilpapurjehtija valmistautuu Tokion olympialaisiin, uusi Tyrsky-malli syntyi harjoituskaudella

Olympiamitalisti ja kilpapurjehtija Tuuli Petäjä-Sirén on viettänyt merellä lukemattomia tunteja. Tästä perspektiivistä syntyi myös arkkitehtina työskentelevän Petäjä-Sirénin uusin malli Tyrsky, kallioon lyövien vaahtopäiden ja kalastajakylien inspiroima vapaa-ajan hirsihuvila. Tyrsky kuuluu Hongan mallistoon.

”Tyrskyn malli on mittakaavaltaan inhimillinen. Jyrkkä harjakatto luo ilmettä runkosyvyydeltään melko kapeaan taloon, perinteisten kalastajakylien tapaan. Koko elämäni merellä liikkuneena katson saaristolaismaisemaa mereltä päin”, Tuuli-Petäjä Sirén kertoo.

Tyrsky on jatkoa arkkitehdin suositulle Tuuli-mallille ja tätä hiukan klassisempi. Yhteistä moderneille huviloille ovat ilmavat yhtenäiset oleskelutilat, luontoon avautuvat suuret ikkunapinnat ja harmoninen ulkoasu.

”Tyrskyssä harjakaton muotoa mukaileva sisäkatto on oleskelutiloissa korkealla ja tekee tilasta luonteikkaan. 1,5-kerroksisen talon päädyssä on parvi, johon saa vierastilaa, lasten valtakunnan tai hyvät puitteet etätyöskentelylle”, arkkitehti kertoo. Tyrskyssä on versiosta riippuen joko kaksi tai kolme makuuhuonetta. Mallista on kaksi eri kokoa, 93 ja 106 neliötä.

image

Siinä missä Tuuli-mallissa saunan ja asunnon väliin jää katettu välitila, Tyrskyyn Petäjä-Sirén on suunnitellut kulmaterassin katon alle. Kulku terassille on sekä oleskelutiloista että saunasta. ”Meidän olosuhteissamme suojaisa, sisäänvedetty terassi on hyvin toimiva ratkaisu. Terassi sekä väljä ja korkea oleskelutila ja suuret maisemaikkunat takaavat sen, että Tyrskyssä voi nauttia luonnosta kaikkina vuodenaikoina ja jokaisella säällä.”

tuuli-petaja-siren-kisakuva-800

Suunnittelutyön ohella Tuuli Petäjä-Sirén on valmistautunut heinäkuisiin Tokion olympialaisiin, jotka ovat hänelle jo neljännet. Purjelautailussa ja arkkitehtuurissa yhdistyvät tärkeät luontoarvot: ”Puu on minulle läheinen materiaali. Suomalaisesta hirrestä rakentaminen on kestävää ja ekologista ja siksi minulle luontevaa”, hän sanoo.

Tyrskyn sisarmalli Tuuli voitti Rakentaja.fi-median äänestyksen suosituimpana mökkimallina 2020.

Mökkien kysyntä kiihtyy yhä – rakentaminen murrosvaiheessa

Tyrsky täydentää Honkarakenteen saaristolaismaisemaan sopivien kustannustehokkaiden huviloiden sarjaa. Pääarkkitehti Anne Mäkisen mukaan vapaa-ajan rakentaminen on kiinnostavassa murrosvaiheessa, jossa erottuu kaksi trendiä: ”Osa rakentajista etsii modernia ratkaisua, jossa on kaikki mukavuudet, tilaa hengähtää, isot maisemaikkunat ja luonto vahvasti osana asumista. Osa taas kaipaa lapsuuden kesämökkimaisemiin ja toisenlaiseen luonnonläheisyyteen, jossa kertaustyylit ja mökin perinteikkyys kiinnostavat.”

Honkarakenne tuo modernin muuttovalmiin massiivipuutalon kaupunkiin

9895193706ef5ee0_800x800ar

Honkarakenne Muuttovalmis Koti / Lounatuuli talomalli, ulkokuva

Honkarakenne vastaa muuttovalmiiden talojen kasvavaan kysyntään tuomalla markkinoille oman muuttovalmismalliston. Massiivipuinen Honka Muuttovalmis Koti hyödyntää hirren parhaat ominaisuudet, kuten optimaalisen ilmankosteuden ja puhtaamman sisäilman. Arkkitehtuuriltaan moderneja koteja tuskin tunnistaisi hirsitaloiksi.

Massiivipuutalo on nyt saatavilla kaupunkiympäristöön sopivalla designilla muuttovalmiina. Honka Muuttovalmis kodit toteutetaan painumattomalla Honka Fusion -rakenteella, jonka ansiosta massiivipuuhun voidaan yhdistää kevyillä liittymillä erilaisia pintoja, kuten rappausta, terästä, kiveä ja suuria ikkunoita.

– Honka Fusion-teknologia vapauttaa massiivipuutalon arkkitehtuurin, sillä painuntavaroja ei tarvitse huomioida ja talo voidaan toteuttaa hyvinkin eleettömästi, niukoilla listoilla ja moderneilla detaljeilla. Tämä tuo hirsitalon hyvät puolet, kuten terveellisen sisäilman myös kaupunkilaisten ulottuville,   kertoo Honkarakenteen designjohtaja Tanja Rytkönen-Romppanen.

b62d71750e132c8b_800x800ar

Honkarakenne Muuttovalmis Koti / Lounatuuli talomalli, sisäkuva

Kokonaisvaltainen hyvinvointi on huomioitu suunnittelun ja toteutuksen kaikissa vaiheissa.  Honka-kotien rakenteet ovat tutkitusti tiiviit ja kosteusturvalliset Rakennus- ja sisustusmateriaaleiksi on valittu terveellisiä ja turvallisia M1-sertifioituja tuotteita. Puhtaamman sisäilman kotina Honka Muuttovalmis tarjoaa turvallisen ratkaisun myös allergiaperheille.

– Muuttovalmis-kategoria on kovassa kasvussa ja me pystymme tarjoamaan siihen uuden vaihtoehdon kokonaisvaltaista hyvinvointia arvostaville asiakkaille. Honka Muuttovalmis Koti sopii kaikille, jotka haluavat rakentaa turvallisen ja terveellisen kodin –  tyylistä tinkimättä, Honkarakenteen Finland & Baltics -liiketoiminta-alueen johtaja Sami Leinonen kertoo.

Honkarakenne Oyj  on maailman johtava aitoja massiivipuutaloja valmistava ja markkinoiva yritys. Honka-tuotemerkin valikoimaan, jossa korostuvat asumisen hyvinvointi, innovatiiviset rakenneratkaisut ja energiatehokkuus, kuuluvat omakoti- ja vapaa-ajan talot sekä suuret projektikohteet kuten hotellit, ravintolat ja lomakylät. Yhtiön tuotteita on vuodesta 1958 alkaen myyty yli 50 maahan lähes 80 000 kappaletta. Vuonna 2013 Honkarakenne-konsernin liikevaihto oli 48 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli 58 %. Honkarakenne Oyj:n B-osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

Honkatalojen valmistama moderni pientalo voitti vuoden 2013 hirsirakennuskilpailun – ”Onnistunut esimerkki kaupunkiin sopivasta hirsitalosta”

vuoden_hirsirakennus_2013.vuoden_hirsirakennus_2013.80426f00-dcca-4b69-b065-cde7ecbd960c-main_image

Vuoden Hirsirakennus 2013, Talo Faro. Honkatalot

Hirsitaloteollisuus ry:n järjestämän Vuoden Hirsirakennus -kilpailun voittajaksi on valittu kymmenen kilpailuehdotuksen joukosta Honkatalojen kolmikerroksinen yhden perheen omakotitalo ”Faro”. Tuomariston mukaan kyseessä on onnistunut esimerkki kaupunkiin sopivasta hirsitalokonseptista, jonka arkkitehtuuri uudistaa kauniilla tavalla pohjoismaisen modernismin perinnettä.

Kilpailun jurya johti aiempien vuosien tapaan Oulun yliopiston arkkitehtuurin professori Jouni Koiso-Kanttila. Muita jäseniä olivat rakennusneuvos ja arkkitehti Aila Korpivaara ympäristöministeriöstä ja sisustusarkkitehti Marko Paananen.

Ehdokkaiden joukossa nähtiin tänä vuonna myös kaksi suurimittakaavaista rakennusta, hirsirunkoinen päiväkoti ja toimistorakennus, joissa rakennusmateriaalin valintaa oli ohjannut hyvän rakentamisen laadun ja terveellisen sisäilman tavoittelu.

Arkkitehti SAFA Jaakko Kepon suunnittelema pientalo Faro nousi tuomariston yksimieliseksi suosikiksi.

”Vaikka itse rakennus on pienehkö, taitavan tilasuunnittelun ansiosta asuintilat ovat valoisat ja avaranoloiset. Hirren läsnäolo muodostaa olennaisen osan rakennuksen eheää ja modernia arkkitehtuuria. Rakennus sopiikin hyvin uudelle asuinalueelle. Se soveltuisi myös jälleenrakennuskauden asuinalueen täydennysrakentamiseen”, professori Jouni Koiso-Kanttila luonnehtii juryn yhteisiä näkemyksiä

Johtavia kotimaisia hirsitalotehtaita edustava HTT ry haluaa vuosittaisen kilpailun myötä nostaa esille suomalaisen hirsitaloarkkitehtuurin uusia ratkaisuja. Voittajan valinnassa painotetaan materiaalin luontevaa käyttöä ja rakennuksen välittämää myönteistä kuvaa hirsirakentamisesta.

vuoden_hirsirakennus_2013.vuoden_hirsirakennus_2013.667bead8-6452-4ac9-be0c-fdaada809a95

Vuoden Hirsirakennus 2013, Faro olohuone. Honkatalot

Hirsitalotehtaiden vientinäkymät valoisat

HTT ry:n jäsenistö koostuu 18 hirsitalovalmistajasta, jotka edustavat yhdessä 80 prosenttia alan kotimaisesta tuotannosta. Syyskuun 2013 alun tilanteen mukaan jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto, noin 257 miljoonaa euroa, säilyy tänä vuonna edellisvuoden tasolla. Myös tilauskannat ovat samansuuruisia vuoteen 2012 verrattuna.

Hirsitalot ovat merkittävä suomalainen vientituote. HTT ry:n jäsentehtaat vievät vuosittain hirsitaloja eri puolille maailmaa tällä hetkellä noin 100 miljoonan euron arvosta. Viennin uskotaan kasvavan myös ensi vuonna.

”Vaikka suhdanteista johtuen kotimaan myynti on hieman putoamassa, viennin kasvu korvaa kotimaan osuuden pudotuksen”, Hirsitaloteollisuus ry:n puheenjohtaja Esko Rintamäki kertoo. ”Suhdanneodotuksia koskevien kyselyjen tulokset osoittavat, että tilanne jatkuu ennallaan seuraavan vuoden aikana.”

Hirsitalojen viennissä Venäjän osuus jatkuu vahvana ja on tällä hetkellä 47 prosenttia jäsentehtaiden viennistä. ”Kasvua on tapahtunut myös Japanin markkinoilla, jonka osuus viennistä on noussut 12 prosenttiin. Sen sijaan Ranskan alueella on tapahtunut pudotusta”, Rintamäki toteaa.

Sisäilman hyvä laatu kiinnostaa julkisia rakennuttajia

Julkisessa rakentamisessa ympäristöystävällisen ja terveellisen hirren osuus on viime vuosina selvästi kasvanut. Esimerkiksi hirsirunkoisia päiväkoteja on valmistunut Pudasjärvelle, Haapavedelle ja Kuopioon sekä niitä on suunnitteilla ja rakenteilla useilla paikkakunnilla.

Pudasjärvelle suunniteltu noin 10 000 -neliön kokoinen hirsinen koulukampus odottaa parhaillaan lopullista hankepäätöstä. Rakennustöiden on määrä käynnistyä vuoden 2014 kuluessa. Koulukampuksen arvellaan valmistuvan vuoden 2016 kuluessa.

”Nykyaikainen hirsirakennustekniikka mahdollistaa julkiseen käyttöön sopivien, kestävien rakennusten toteuttamisen. Hyvä sisäilman laatu puoltaa sekin hirren käyttöä”, Esko Rintamäki sanoo.

Hirsirakenteet ovat osoittautuneet käytännössä myös ääniteknisesti toimiviksi. Pudasjärven uuden hirsirunkoisen päiväkodin äänimittaustulokset sekä käyttäjien kokemukset ovat tältä osin hyvin myönteisiä.

Hirsitalon ympäristöystävällisyydestä nyt tutkittua tietoa

VTT:n vastikään julkaiseman tutkimuksen mukaan ekologinen hirsirakennus ei koko elinkaaren aikana kuluta energiaa tai tuota hiilidioksidipäästöjä yhtä paljoa kuin vastaava tavallinen puutalo.

”Tutkimustulokset osoittavat, että hirren hyviksi tiedetyt ominaisuudet korostuvat entisestään, kun tulevaisuuden energiatehokkuusdirektiivit ottavat huomioon myös materiaalien ympäristövaikutukset”, HTT ry:n teknisen ryhmän vetäjä Mikko Löf kertoo.

HTT ry:n jäseniä ovat Artichouse, Euro Loghouses, Finnlamelli, Hasetec, Huvila Seppälä, Honkamajat, Honka (Honkarakenne), Honkatalot, Ikihirsi, Kontio, Kuusamo Hirsitalot, MammutiHirsi, Ollikaisen Hirsirakenne, Pellopuu, Pohjan Timber-Hirsi, Vaaran Aihkitalot, Vehasen Talot ja Ykköspuu.

www.hirsikoti.fi

Honkarakenne: Messutalo Honka Lumi on rapattu hirsitalo kaupunkiin

siren_anna-00ph__0

Honkarakenteen Hyvinkään asuntomessuilla esiteltävä moderni Honka Lumi -messutalo on 161-neliöinen hirsirunkoinen omakotitalo. Talon julkisivu on rapattu valkoiseksi. Honka Lumi -talossa esitellään uudenlainen, perinteistä hirsitaloa selvästi energiatehokkaampi seinärakenne, jossa massiivipuutaloon voidaan yhdistää rapattu ulkopinta.

Hirsitalo kivitalokaava-alueelle

Honkarakenteen rapattu messutalo Honka Lumi on Honka Fusion -rakenteinen massiivipuutalo, jonka runkona on Honkarakenteen innovaatio, markkinoiden ainoa painumaton hirsirunko.

Honka Fusion -hirsiseinärakenne yhdistää massiivipuuhun erilaisina pintoina eristerappausta, terästä, kiveä ja suuria ikkunapintoja rajoitteetta, kun tavallisen lamellihirsirakenteen ominaisuutta, painumista ei tarvitse huomioida. Honkarakenne on rakentanut Keski-Eurooppaan ja Suomeen Fusion-taloja jo vuodesta 2000.

”Hirsitalon rakentaminen myös kivitalokaava-alueelle on nyt mahdollista. Honkarakenteella olemme yli 10 vuoden ajan tutkineet ja kehittäneet yhteistyössä VTT:n ja TTY:n kanssa painumattomaan hirsirakenteeseen perustuvaa Honka Fusion -konseptia. Painumaton hirsi mahdollistaa vähäeleiset, kaupunkiympäristöön sopivat detaljit kuten kapeat ikkunanpuitteet ja niukat liittymät eri materiaalien välillä. Samalla säilytetään perinteisen hirsitalon parhaat ominaisuudet kuten terveellinen sisäilma ja pitkäikäinen turvallinen koti”, sanoo designjohtaja Tanja Rytkönen-Romppanen Honkarakenteelta.

”Kokemusperäisesti myös tiedetään allergikkojen ja astmaatikkojen voivan hyvin heidän asuessaan hirsitalossa”, Rytkönen-Romppanen jatkaa. Hengittävä hirsirakenne tasoittaa sisätilojen ilmankosteuden vaihteluita luonnollisesti ja pitää huoneilman kosteuden sopivana ympäri vuoden.  Kun huonetilan suhteellinen kosteus pysyy tasaisesti 30–55 % välillä, se on ihmiselle hyvä mutta terveydelle haitallisten mikrobien, bakteerien ja homeitiöiden kasvulle huono.

Eristerappaus on yksi julkisivuvaihtoehto Honka Fusion™ -talolle

Honka Lumi -talon rapattu julkisivu toteutettiin eristerapattuna hirsirakenteena, joka on kehitetty Honkarakenteen ja Tampereen teknillisen yliopiston yhteistyönä. Honka Lumi -talon 128 mm vahvuisen kantavan hirsirungon ulkopuolelle asennettiin 200 mm paksu eps-eriste, joka rapattiin ohutrappausmenetelmällä. Julkisivun väritys on vapaasti valittavissa.

”Tärkeintä eristerapatussa rakenteessa on se, että ulkokuori ja eriste suojaavat seinärakennetta sateen vaikutuksilta siten, ettei sadevesi pääse tunkeutumaan hirsirunkoon saakka.
Rakenne on oikein toteutettuna Suomen olosuhteissa kosteusteknisesti toimiva vaihtoehto hirsirakenteen yhteydessä. Lisäksi hirsirakenteen on oltava lähes painumaton ja tähän Honkarakenteella on jo ratkaisu olemassa”, kertoo Juha Vinha, rakennusfysiikan professoriTampereen teknillisestä yliopistosta.

Eristerapattu Honka Fusion -talo on energiatehokkaampi

Eristerapatun massiivipuutalon etuina ovat tutkittu kosteusturvallisuus, terveellinen sisäilma ja selvästi perinteistä hirsitaloa parempi energiatehokkuus. Energiatehokkuutta kuvaava U-arvo on Honka Lumi -talon 200 mm eristekerroksella 0,14 W/m²K, joka on 18 prosenttia parempi kuin määräykset täyttävän talon. Hirsirunkoinen eristerapattu talo voi päästä jopa passiivitalon tasolle U-arvoon 0,09 W/m²K, kun eristettä on 300 mm.

Puutalorakentaminen nosteessa ekologisuuteen ja terveellisyyteen liittyvien elämäntapojen yleistyessä

Honkarakenteen tuotekehityksestä ja mallistosuunnittelusta vastaava designjohtaja, arkkitehti SAFA Tanja Rytkönen-Romppanen on seurannut läheltä puurakentamisen kehitystä viimeisen 20 vuoden aikana. Hän on havainnut, että puutalorakentamisen trendi on nousussa koska ekologiset ja terveellisyyteen liittyvät elämäntavat ovat nyt in.
”Massiivipuutalo on ekologisuudeltaan aivan toista luokkaa kuin muut rakennusmateriaalit siksi, että puu on uusiutuva luonnonvara ja se sitoo ilmakehän hiilidioksidia. Massiivipuutalon valmistukseen tarvittava energiamäärä on myös oleellisesti pienempi. Hirsien työstämisestä yli jäänyt hake käytetään kaukolämmön tuotannossa”, hän toteaa.

Honkarakenteen talomallistossa on seitsemän uutta kaupunkikuvaan sopivaa Honka Fusion -omakotitaloa, joiden suunnittelussa on hyödynnetty Fusion-konseptin tarjoamaa arkkitehtonista vapautta.

Honkarakenne-konserni on maailman johtava aitoja massiivipuutaloja valmistava ja markkinoiva yritys. Honka-tuotemerkin valikoimaan, jossa korostuvat asumisen hyvinvointi, innovatiiviset rakenneratkaisut ja energiatehokkuus, kuuluvat omakoti- ja vapaa-ajan talot sekä suuret projektikohteet kuten hotellit, ravintolat ja lomakylät. Yhtiön tuotteita on vuodesta 1958 alkaen myyty yli 50 maahan lähes 80 000 kappaletta. Tuotanto tapahtuu Suomessa ja yhtiön pääkonttori sijaitsee Tuusulassa. Vuonna 2012 Honkarakenne-konsernin liikevaihto oli 46 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli 59 %. Tytäryhtiöt sijaitsevat Saksassa, Ranskassa ja Japanissa. Honkarakenne Oyj:n B-osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.honka.com

Honkarakenne Hyvinkään asuntomessuilla ensi kesänä

honka_lumi02ph_0

Honkarakenteen omakotitalokohde Hyvinkään asuntomessuilla kesällä 2013 tuo hirsitalon 2000-luvulle. Nelihenkisen perheen moderni koti toteutetaan Honka Fusion™ –rakenteena yhdistäen kiinnostavasti erilaisia materiaaleja.

Honkarakenteen asuntomessukohde Honka Lumi on kaksilapsiselle perheelle yksilöllisesti suunniteltu 160-neliöinen koti, jonka moderni arkkitehtuuri taltioi sisälleen luonnolliset rakennusmateriaalit: puun, kiven, kuparin ja lasin. Talon runkomateriaalin, massiivipuun roolina on pehmentää sisustuksen niukkaa linjaa. Avara tilaratkaisu ja suuret lasipinnat avattavine liukuovineen yhdistävät puutarhan ja olohuoneen vuodenajasta riippumatta. Luonto, rakentajaperheelle tärkeä elementti, näkyy kaikista ikkunoista, vaikka asutaankin kaupunkiympäristössä. Toisesta kerroksesta, johon talon kolme makuuhuonetta sijoittuvat, voi katsella alimman kerroksen vesikatolle istutetun viherkaton vehreyttä.

Honkarakenteen messutalo esittelee modernia hirsirakentamista, joka yhdistää massiivipuuta kiveen ja lasiin kaupunkikuvaan sopivalla tavalla

Honka Fusion™ –konsepti on korkealaatuinen, tyylikkään niukkoja yksityiskohtia sekä eri materiaalien yhdistelmiä tarjoava rakenneratkaisu, jonka runkona on massiivihirsi. Painumattomat rakenteet sopivat erityisesti moderniin arkkitehtuuriin ja kaupunkimiljööseen. Honkarakenteen Fusion™ -rakenteella toteuttavassa messutalossa massiivihirren luonnollinen pinta on sisustuksen elementti. Julkisivussa hirsi näkyy vain tarkkaan harkituissa yksityiskohdissa.

honka_lumi-01ph_0

Vuoden 2013 asuntomessut järjestetään 12.7.-11.8. Hyvinkäällä, Metsäkaltevan uudella asuinalueella.

Honka Lumi

Tontin numero:                   31

Näyttelykohteen osoite:       Lounatuulentie 29

Talotyyppi:                           omakoti

Huoneistoala (m²):                161

Huoneiden lukumäärä:          5

Huoneiston kokoonpano:      5h+k+s+autokatos/varasto

Asukasmäärä:                        4

Kerrosluku:                            2

Talotehdas:                            Honkarakenne Oyj

Runkomateriaali:                    Hirsi; lamellihirsi FXL 128, Honka Fusion™ –rakenne

Honkarakenne suunnitteli S-ryhmälle mökkimalliston

mainio25-1-1-kk1-har-vv-r-aurinko

Honkarakenne on suunnitellut S-ryhmälle mökkimalliston, joka kattaa hirsirakenteiset vapaa-ajanasunnot, mökit ja saunat. Mainio-nimen saanut mallisto on myynnissä Kodin Terroissa sekä osassa S-Rautoja ja Prismoja sijaitsevissa talomyyntipisteissä maaliskuusta 2013 alkaen. Mallistoa laajennetaan jatkossa myös omakotitaloihin.

Mainio on uusi kukkarolle sopiva hirsimökkimallisto, johon on valittu suomalaisen mökkeilijän mieltymyksiin huolellisesti suunniteltuja talomalleja.

Malliston mökkien sydän on tupa, jonka ympärille eri mallivaihtoehtojen muut huonetilat on suunniteltu. Valittavana on 14 mallia 45 neliön kokoisesta pikkumökistä aina 85-neliöiseen parvelliseen huvilaan. Saunoja on mallistossa neljä. Räätälöimällä asiakas voi vaikuttaa oman talonsa ulkonäköön esimerkiksi muuttamalla kattomuotoa tai lisäämällä päätykuistin. Mieleisensä mökin kukin voi itse suunnitella haluamillaan lisävarusteilla osoitteessa mainiotalo.fi.

Rahti sisältyy aina paketin hintaan. Kattavan mökkipakettitoimituksen lisäksi saatavilla on Mainio-rakentamispalvelu, jonka ammattilaiset hoitavat pystytyksen.

mainio_85_10_7_

Mökin paras rakennusmateriaali on aito hirsi

Hirsi on monen mielestä se ainoa oikea vapaa-ajan asumisen rakennusmateriaali. Hirsirakenne on nopea pystyttää, ja se on kestävä, tiivis ja ekologinen. Mainio-mökin voi rakentaa joko laadukkaasta lamellihirrestä tai perinteikkäästä pyöröhirrestä. Puuraaka-aine on peräisin suomalaisista sertifioiduista metsistä.

Mainio-talojen hirret valmistetaan Suomessa Honkarakenteen tehtaalla tietokoneohjattua tekniikkaa apuna käyttäen, jolloin lopputulos on millintarkan laadukas.

www.mainiotalo.fi

Honkarakenne-konserni on maailman johtava aitoja massiivipuutaloja valmistava ja markkinoiva yritys. Yhtiön tuotteita on vuodesta 1958 alkaen myyty yli 50 maahan lähes 80 000 kappaletta. Tuotanto tapahtuu Suomessa ja yhtiön pääkonttori sijaitsee Tuusulassa. Vuonna 2012 Honkarakenne-konsernin liikevaihto oli 46 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli 59 %. Tytäryhtiöt sijaitsevat Saksassa, Ranskassa ja Japanissa. Honkarakenne Oyj:n B-osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.honka.com

HONGAN 2013 MALLISTOUUTUUDET

Vuoden 2013 talomallistomme esittelee uudenlaisia massiivipuutaloja omakotirakentamiseen ja vapaa-aikaan. Moderni hirsirakentaminen yhdistää massiivipuuta kiveen ja lasiin kaupunkikuvaan sopivalla tavalla. Puun luoma terveellinen asuinympäristö, ekologisuus rakennusmateriaalina ja korkealuokkainen arkkitehtuuri näkyvät Honkarakenteen uutuuksissa.

Lue lisää