Tämä on tätä päivää: uuden omakotitalon saa nyt näin helpolla!

print_n2GCA4xOUf

Tontin hankinta, rakenneratkaisut, arkkitehdin suunnittelema talo, pihan suunnittelu ja laittaminen… Kaiken tämän voi saada yhdellä sopimuksella. Omakotitalon tilaajan tehtäväksi jää vain kertoa haaveet ja toiveet.

Moni omakotitalosta haaveileva ostaa käytetyn talon, koska pelkää uudisrakennusprosessin monimutkaisuutta. Pelko ei ole turha: omakotitalohankkeeseen kuuluu kymmeniä ellei satoja eri vaiheita rakennusluvan hankinnasta erilaisiin sisustusratkaisuihin, vaikka talon ostaisi muuttovalmiina pakettitalona.

Tänä vuonna perustettu Vivola Oy haluaa ratkaista juuri tämän ongelman. Vivola tarjoaa ensimmäisenä Suomessa kokonaispalvelua omakotihankkeeseen.

• Vedämme koko projektin alusta loppuun. Pohdimme asiakkaan kanssa yhdessä ratkaisut tontin hankinnasta rakentamiseen, muuttoon ja huoltopalveluihin saakka, kertoo asumisen palvelija Miika Katainen Vivola Oy:stä.
Vivola Oy haluaa tehdä pesäeron talotehtaiden toimintatavasta, jossa suunnittelun lähtökohta on se, mitä tehdas pystyy tehokkaasti tuottamaan.
• Prosessimme lähtöpisteessä on asiakas, jolla on uuden asunnon tarve. Tekniikka ja tuotanto ovat välineitä tämän tarpeen täyttämiseksi, toteaa toimitusjohtaja Jorma Katainen.
Vivola-talo toteutetaan tilaajan toiveiden mukaisesti täysin valmiiksi pihoja ja pintamaalauksia myöten. Omakotitalon tilaajan tehtäväksi jää pohtia asumisen tarpeet ja toiveet asiantuntijoiden eli arkkitehdin ja sisustussuunnittelijan kanssa.

Arkkitehdin suunnittelema talo käytetyn talon hinnalla

Käytettyjen asuntojen hinnat ovat kohonneet huimasti viime vuosina varsinkin pääkaupunkiseudulla. Myös vuokra-asuminen on kallistunut niin, että on puhuttu jo asuntokuplasta.
Tätä taustaa vasten ei ole yllättävää, että Vivola pystyy monipuolisesta palvelusta huolimatta kilpailemaan myös hintatasolla.

• Vivolan asumisratkaisujen hinnat ovat erittäin kilpailukykyisiä. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla on mahdollista, että pelkällä tilauspäätöksellä asiakas saa täysin valmiin asunnon, jonka markkina-arvo voi olla valmistuessa 15 prosenttia ostohintaa korkeampi, arvioi toimitusjohtaja Katainen.

Käytännössä on siis mahdollista saada käytetyn talon hinnalla arkkitehdin suunnittelema, juuri asiakkaan tarpeisiin mietitty koti, joka on rakennettu uusinta tekniikkaa käyttäen.

Koti rakennetaan massiivipuusta

Vivola Oy haluaa tuoda uusia ratkaisuja paitsi asumisen palveluun myös rakennustekniikkaan. Vivola-taloissa käytetään CLT-massiivipuuelementtejä, jotka mahdollistavat täysin muovittoman, energiatehokkaan ja ympäristöystävällisen seinärakenteen.

Massiivipuuelementti on kestävä materiaali, joka antaa myös suunnittelulle uudenlaisia mahdollisuuksia.

• Massiivipuuelementti on joustava, ainoastaan mielikuvitus on sen käytön rajana. Sen avulla on mahdollista toteuttaa esimerkiksi kiintokalusteita ja pitkiä ulokkeita. Materiaalina umpipuu on kodikas ja lämmin sekä käsiteltävissä millä tahansa pintakäsittelyaineilla, kuvailee Vivolan kohteita suunnittellut arkkitehti Tapani Takkunen.
CLT (Cross Laminated Timber) tekee Suomessa vasta tuloaan. Sitä on käytetty joihinkin isompiin hankkeisiin, näistä kuuluisin lienee alkukesästä valmistunut Luontokeskus Haltia Espoossa. Pientalopuolella Vivola Oy on uranuurtaja CLT:n käytössä.

• Keski-Euroopassa massiivipuuelementit ovat hyvin suosittuja rakenneratkaisuja. Esimerkiksi Itävallassa CLT-rakenteisia pientaloja tehdään jo lähes tuhat vuodessa, kertoo toimitusjohtaja Katainen.

Vivola käyttää StoraEnson CLT-tuotteita ja kehittää materiaalin käyttötapoja StoraEnson omistaman Puumerkin kanssa.

print_XscX58XQZx

Fakta: Vivola Oy

• Perustettu 2013 Laukaassa
• Tarjoaa ensimmäisenä Suomessa täyden palvelun omakotitalohankkeen
• Vivola-koti on täysin muuttovalmis viiden kuukauden kuluttua tilauksesta
• Toimii koko Suomessa
• Ensimmäiset kohteet valmistuvat Lempäälään lokakuussa ja Tuusulaan joulukuussa 2013
• Lisätietoa www.vivola.fi