Älvsbytalo rakentaa 36 omakotitalon alueen Nokian keskustaan

b78acd29-f263-4ad4-a0f3-6af3f99b6061

Avara Älvsbytalo Lasse sopii erinomaisesti kaupunkitontille.

Älvsbytalo madaltaa kynnystä omakotitalon ostamiseen rakentamalla Nokian keskustan tuntumaan kokonaisen omakotitaloalueen. Yhteensä 36 omilla tonteilla sijaitsevaa Älvsbytaloa rakennetaan vain kivenheiton päähän Nokian rautatieasemasta. Ensimmäiset talot valmistuvat syksyllä 2021 ja ne tulevat täysin valmiina kiinteistöinä myyntiin Tampereen Arvohuoneistot Oy:n kautta.

Älvsbytalo on ostanut Nokian Tanhuankadun ja Nokitien kulmaukseen rajautuvan puretun mattotehtaan alueen, jonka kaupunki kaavoittaa omakotitaloalueeksi. Alueen suunnittelu talomallien ja niiden sijoittelun osalta käynnistyy alkuvuodesta 2021. Talven aikana kaupunki aloittaa myös alueen infrastruktuurin vaatimat työt. Tonteille rakennetaan suosituimpia 1- ja 1,5-kerroksisia Älvsbytalomalleja kortteli kerrallaan syksystä 2021 alkaen.

“Nokia on vetovoimainen kaupunki ja sen väkiluku kasvaa nopeasti. Nokian rautatieaseman läheisyyteen sijoittuva uusi asuinalue täydentää uusien omakotitalojen tarjontaa. Näin lähelle ydinkeskustaa ei ole vuosiin rakentunut uutta omakotialuetta, joten taloille on varmasti kysyntää.”, kertoo Nokian kaupungin kaavoitusarkkitehti Johanna Fingerroos.

Helppo ja selkeä tie uuteen omakotitaloon

Suomalaiset haaveilevat omakotitalossa asumisesta, mutta monilla ei ole aikaa, halua tai uskallusta talon rakennuttamiseen. Sopivan tontin löytäminen voi olla vaikeaa, ja pienetkin rakentamisen viiveet ja riskit halutaan eliminoida. Valmiiksi rakennetun omakotitalon ostaminen on asiakkaalle helpoin, nopein ja riskittömin vaihtoehto, sillä taloon voi tutustua läpikotaisin ennen ostopäätöstä.

Karttatuloste

Uusi 36 Älvsbytalon asuinalue tulee sijaitsemaan Nokialla Tanhuankadun ja Nokitien kulmauksessa.

Näistä syistä uusien omakotitalojen hankintatapa muuttuu nopeasti. Älvsbytalon toimitusjohtaja Jan-Erik Ruskin mukaan viiden vuoden kuluessa jopa puolet uusista omakotitaloista ostetaan täysin valmiina.

“Tarjoamme tälle uudelle kasvavalle asiakasryhmälle fiksun tavan toteuttaa omakotitalounelmansa. Meillä on vakavaraisena yhtiönä mahdollisuus ostaa hyviä kaupunkitontteja. Rakennamme niille hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia Älvsytaloja ja myymme kiinteistöt täysin valmiina paikallisen välittäjän kautta. Ostaessaan hyvälaatuisen talon järkevään hintatasoon, perheille jää asumisen lisäksi rahaa myös muihin tarpeisiin”, Jan-Erik Rusk kertoo.

Haluttuja omakotitaloja hyvillä paikoilla

Älvsbytalo on parin viime vuoden aikana ostanut kaupunkitontteja kasvukeskuksista. Vaasan naapuriin Mustasaareen sekä Tampereen läheisyyteen Kangasalle ja Valkeakoskelle on jo rakennettu tai ollaan rakentamassa valmiina myytävät Älvsbytalot. Nokialla ostettujen ja rakennettavien tonttien määrä on huomattavan suuri, sillä kyse on kokonaisesta asuinalueesta.

“Uusi Älvsbytalo omalla tontilla on selkeä ja helposti ostettava paketti. Kaikki on pihaa ja talon ulkomaalausta myöten valmista. Nokialle rakennettavat talot sopivat perheille kaikissa elämänvaiheissa, mutta uskon että ne kiinnostavat erityisesti lapsiperheitä”, kertoo Älvsbytalon projektipäällikkö Tuomas Vahila.

Älvsbytalolle 36 talon rakentaminen Nokialle sekä muut meneillään olevat projektirakentamisen hankkeet merkitsevät myynnin ja tuotannon kasvua. Uutta asiakasryhmää palvelevat aina paikalliset kiinteistönvälittäjät, sillä valmiin talon myynnissä paikallistuntemus on erityisen tärkeää.

Älvsbytalon voi ostaa valmiina kiinteistönä tai rakentaa muuttovalmiina talopakettina

Täysin valmiina ostettava Älvsbytalo-kiinteistö poikkeaa selvästi muuttovalmiina toimitettavan Älvsbytalopaketin rakentamisesta. Siksi niiden myynnistä vastaa aina paikallinen kiinteistönvälitysliike. Nokian uuden asuinalueen Älvsbytalojen osalta myynnistä vastaa Tampereen Arvohuoneistot Oy.

Myös muuttovalmiin Älvsbytalon rakennuttaminen on helppoa, nopeaa ja riskitöntä, mutta tontin ja liittymien hankinta, tontin pohjatöiden teettäminen sekä esimerkiksi pihan viimeistely ovat tällöin asiakkaan vastuulla. Muuttovalmiina toimitettavia Älvsbytalopaketteja myyvät jatkossakin Älvsbytalomyyjät, joilla on vankka kokemus talojen rakentamisesta.

Älvsbytalo tuo markkinoille muuttovalmiin pikkutalo Siirin

612dde55-3557-4bb3-9e9f-54fff38d6e9a-w_960

Siiri-talomallin havainnekuva

Älvsbytalon uusi talomalli Siiri on vain 63 m2:n koostaan huolimatta täydellinen omakotitalo. Poistoilmalämpöpumpulla varustettu Siiri täyttää myös jo lähes nollaenergiatalon energiatehokkuusvaatimukset.

– Siiri on vastaus asiakkaidemme toiveisiin entistäkin kompaktimmasta, mutta kuitenkin kaikilla mukavuuksilla varustetusta täydellisestä omakotitalosta, Älvsbytalo Oy:n myyntijohtaja Petri Torvinen korostaa.

Omakotitaloja halutaan taas rakentaa, mutta suuret, yli 180-neliöiset omakotitalot ovat liian tilavia ja varsinkin mahdollisimman valmiiksi rakennettuina talopaketteina useimmille asiakkaille liian hintavia.

2017-04-03 14_17_50-a8612615-ef4a-4eba-82ed-b7a516c25e37.pdf - Nitro Reader 3

– Sen sijaan kysyntää on runsaasti jopa alle sadan neliön pikkutaloille. Ne ovatkin ihanteellisia moneen tarkoitukseen. Olennaista on, että ne ovat varustelultaan Siirin tapaan kuitenkin aivan normaaleja omakotitaloja. Näin ne toimivat pienen omakotitalon lisäksi yhtä hyvin eläkekoteina, kakkosasuntoina tai valmiiksi talviasuttavina kesämökkeinä. Ne soveltuvat mainiosti yksinasuville, pariskunnille, pienelle perheelle tai vaikkapa yhdessä asuville ystävyksille, Petri Torvinen luettelee.

Torvinen pitää varmana, että Siiristä tulee 81,5 m2:n Älvsbytalo Mainikin tavoin yleisösuosikki. – Mainikki oli vuonna 2010 Suomen suosituin pientalo alle sataneliöisten omakotitalojen sarjassa.

Elegantti tilaihme

Pieni talo on suunniteltava huolella, sillä tiloihin on saatava mahtumaan kaikki normaalin omakotitalon toiminnot avaruuden tuntu säilyttäen. Siirin on suunnitellut omakotisuunnittelun konkari, rakennusarkkitehti Timo Ruohola ArkBau Oy:stä.

Yksikerroksisessa Siirissä on avara pohjaratkaisu. Talossa on kaksi makuuhuonetta ja tilava 24 m2: tupakeittiö. Saunan ja kylpyhuoneen lisäksi talossa on erillinen wc ja vaatehuone. Siirin huoneistoala on 63 m2 ja kerrosala 75,1 m2.

Siirin nykyaikainen, konstailematon ja elegantti puuarkkitehtuuri solahtaa ympäristöönsä tiukasti rajatulle tontille niin maalla kuin kaupungissakin.

Hyvää sisäilmaa ja energiatehokasta lämpöä

Siirin, kuten muidenkin Älvsbytalo-mallien lämmityksestä ja ilmanvaihdosta sekä niiden asukkaiden käyttöveden lämmityksestä huolehtii poistoilmalämpöpumppu. Se varmistaa hyvin eristettyjen ja tiiviiden rakenteiden ohella, ettei talo tuhlaa energiaa. Poistoilmalämpöpumppu ottaa energian talteen lämpimästä sisäilmasta ennen kuin se puhalletaan ulos ja siirtää poistoilman lämpöenergiaa vesivaraajan lämmitykseen. Se hyödyntää myös ihmisten, eläinten, valaisimien ja sähkölaitteiden tuottaman lämpöenergian. Vuositasolla poistoilman energiasta saadaan hyödynnettyä jopa yli 80 %. Lisäksi se pitää sisäilman tason erittäin hyvänä.

Siirin toimitukset alkavat alkuvuodesta 2018. Huhtikuun ja toukokuun aikana 2017 talon tilanneet saavat sen 99 200 eurolla kaikkialla Suomessa.

Älvsbytalo panostaa aluerakentamiseen: Ensimmäinen 23:n omakotitalon hanke käynnistyy Espoon Hallavantorpassa

4f94ee34-4f9e-404c-8556-6854ec738fa0-main_image

Ävsbytalon ensimmäiselle Talo & Tontti –alueelle Länsi-Espooseen Hallavantorppaan rakennetaan aluksi seitsemän 1,5 -kerroksista Älvsbytaloa.

Älvsbytalo helpottaa omakotitalon rakentamista suunnittelevien perheiden urakkaa tarjoamalla tontin sekä sille suunnitellun Älvsbytalon samassa paketissa. Talotehdas odottaa projektimyynniltä vahvaa kasvua.

Älvsbytalon uuden Talo & Tontti -palvelukonseptin tarkoituksena on tehdä omakotitalon rakentamisesta mahdollisimman vaivaton ja miellyttävä hanke niin ensikertalaisille lapsiperheille kuin vaikka eläkepäivien kotia suunnitteleville senioripareille – asuinpaikasta riippumatta.

–Omakotitalon rakentamiseen liittyy hankalia ja aikaa vieviä seikkoja, joihin koko hanke saattaa tyssätä ennen kuin edes alkuun päästään. Jo sopivan tontin löytäminen on nykyisin vaikeaa erityisesti pääkaupunkiseudulla ja muissa kasvukeskuksissa, Älvsbytalo Oy:n myyntijohtaja Petri Torvinen huomauttaa.

Espoosta aloitetaan

Älvsbytalon muuttovalmisrakentamiskonsepti on ollut varsinkin ensikertalaiselle omakotirakentajalle kätevä. Tontin hankinta ja perustusten tekeminen ovat kuitenkin jääneet vielä asiakkaan tehtäviksi. – Halusimme kehittää palvelua edelleen niin, että uuden omakotitalon rakentaminen helppoudessaan olisi lähempänä asunnon ostamista, Torvinen jatkaa.

Talo & Tontti –konseptissa tontit on hankittu ja kaavoitettu valmiiksi. Asiakas ostaa talon Älvsbytalolta ja tontin sen yhteistyökumppanilta ja Älvsbytalo urakoi talon muuttovalmiiksi. Haluttaessa myyjän kautta saa myös ammattilaisen hoitamaan kaikki viimeistelyt, jolloin asiakkaalle jää vain pihatyöt.

4b7a7b7d-8dca-4d57-a484-1d2ddd679724

Hallavantorpassa on jo valmiina esittelytalo Suometar.

Ensimmäinen Älvsbytalon 23:n talon Talo & Tontti –alue nousee Länsi-Espooseen Hallavantorppaan, Gumbölen kartanon lähettyville, kehä kolmosen ja Turuntien tuntumaan. Vuoden 2016 aikana Hallavantorppaan rakennetaan seitsemän 1,5 –kerroksista Älvsbytaloa; viisi 132,5 m2:n Suometar-taloa ja kaksi 164,5 m2:n Lohiatar-taloa. Kokonaan valmis alue on vuoden 2017 loppuun mennessä.

Esittelytalo Hallavantorpassa on jo valmiina ja tonttimyynti käynnissä.

Projektimyynti laajenee

Espoon Hallavantorpan hanke on Älvsbytalolle Suomessa vain alkua. Torvinen uskoo, että jatkossa jopa kolmasosa Älvsbytalon talomyynnistä tulee olemaan projektimyyntiä, omakoti-, pari- ja rivitaloja.

Torvinen uskoo, että tämän tyyppinen aluerakentaminen tulee kasvattamaan suosiotaan monestakin syystä. – Useimmat omakotirakentajat haluavat kotinsa mahdollisimman vaivattomasti. Vaikka Älvsbytalo-mallistosta tontille on valittu sopiva talomalli, siihen toki voi tehdä vielä jonkin verran muutoksia, joten koti on yksilöllinen.

Harva pystyisi enää rakentamaan taloaan itse, vaikka haluaisikin. – Osa perheistä haluaa osallistua kotinsa viimeistelyyn, mutta osa haluaa muuttaa täysin valmiiseen asuntoon, Torvinen summaa.

Talotehtaan hankkimalle ja kaavoittamalle alueelle muuttamisessa on myös se hyvä puoli, että sinne uudet talot rakennetaan nopeasti, joten alue rakentuu varmasti valmiiksi ja säilyy yhtenäisenä ilmeeltään. Samaan aikaan muuttaville perheille se tarjoaa mukavaa yhteisöllisyyttä.

Hyötyjä kaikille osapuolille

Torvinen korostaa, että suurin suurin syy aluehankkeiden suosion kasvuun on ennen muuta omakotirakentamiseen tarkoitettujen tonttien pula. Kaupungeissa niitä ei enää kohtuullisten liikenneyhteyksien päästä tahdo löytää edes isollakaan rahalla.

Maaseutukunnat toivoisivat, että rakentajat keskittyisivät kaavoitetuille alueille, palveluiden piiriin. Talotehtaan aluehanke tarjoaa tällaisen mahdollisuuden. Taajamahankkeisiin pankkien on myös turvallisempi myöntää lainaa.

Niin yksittäisen rakentajan, urakoitsijan kuin viranomaistenkin kannalta talotehtaan alueellinen hanke nopeuttaa ja sujuvoittaa projektia. –Esimerkiksi kaavoitus- ja rakennuslupa-vaiheessa viranomaisten on toki helpompi toimia yhden toimijan kuin vaikkapa kolmenkymmenen yksittäisen rakentajan kanssa. Aikaa säästyy merkittävästi, Torvinen huomauttaa.

Älvsbytalolla on useampiakin hankkeita vireillä. Pyhäjoelle on jo tehty esisopimus 21:stä talosta ja hanke käynnistyy vielä kevään aikana.

Tontteja etsitään

Älvsbytalo avaa verkkosivuilleen tontinomistajille tarkoitetun palvelun tonttimyynnin vauhdittamiseksi. – Eikä ole väliä, onko tontti kaavoitettu vai kaavoittamaton, asunto-oskeyhtiömuotoinen, lohkomaton, rivitalo-, omakotitalotontti tai vapaa-ajan asuntotontti, Torvinen sanoo.

Energiatehokkuus monien asioiden summa

c4254127-2b21-4aeb-b95c-09cc8d748aff-main_image

Pohjoisissa oloissa energiatehokkuus on hyvin tärkeää. Älvsbytaloissa käytetään Niben poistoilmalämpöpumppua. Pumppu huolehtii lämmityksestä, lämpimästä vedestä ja ilmanvaihdosta.

Älvsbytaloissa käytetään Niben poistoilmalämpöpumppua, joka on maalämpöön verrattuna edullinen asentaa. Pumppu huolehtii lämmityksestä, lämpimästä vedestä ja ilmanvaihdosta. Poistoilmalämpöpumppu on tehokas keino jakaa lämpöä. Pumpussa on kierroslukuohjattu kompressori, joka on taloudellinen käyttää. Lämmönjakelu on toteutettu vesikiertoisilla pattereilla.

Älvsbytalojen ikkunat kuuluvat A-energialuokkaan, ja niiden U-arvo on erittäin pieni, vain 0,78. Kaikki ikkunat ovat kolmilasisia. Ikkunoiden matalaenergialasit on eristetty argonkaasulla, joten lämmityskustannukset säilyvät pieninä. Vaikka lämpöä piisaa tulipalopakkasilla pumpustakin, ei mikään lämmitysmuoto tuo samanlaista tunnelmaa kuin takka. Asiakas voi itse toteuttaa takan haluamallaan tavalla.

Energiatehokkuutta voi lisätä muutenkin. Asiakas voi myös halutessaan asentaa Älvsbytaloon aurinkopaneelit katolle. Niben poistoilmanlämpöpumppu saa kätevästi hyödynnettyä aurinkopaneelin tuottaman energian.

”Ei se noin vähän voi kuluttaa”

Älvsbytalon Lapin alueen myyjältä Ahti Nallilta kysytään toistuvasti energiatehokkuudesta ja lämmityskustannuksista.
– Tietysti pohjoisissa oloissa energiatehokkuus on hyvin tärkeää, koska alueella saattaa olla todella kovia pakkasia. Ihmiset haluavat vähän nauttia elämästä, matkustella ja shoppailla, eivätkä ainoastaan maksaa sähkölaskuja, Nalli toteaa.

Nalli muistelee erästä asiakasta, jonka talon kulutuksen energiayhtiö oli arvioinut liki kaksi kertaa korkeammaksi.
– Asiakkaan vuoden 2012 sähkönkulutukseksi oli arvioitu yhtiössä 18 000 kWh. Lopulta toteutunut kulutus oli 10 556 kWh, eli ällistyttävän vähän arvioon verrattuna. Siinä sitten yhtiö joutui tulemaan laskussa vastaan liki 800 euroa, Nalli muistelee.

Älvsbytalo tositoimissa Enontekiössä

Pekka Keskitalo on Enontekiön Vuontisjärvellä sijaitsevan Älvsbytalon asukas. Pohjoiset olot vaativat talolta paljon.
– Kahden aikuisen ja yhden pienokaisen taloudessa kulutuksemme oli viime marras- ja helmikuun välillä keskimäärin 840 kWh kuukaudessa. Yllättävän vähän siis näissä olosuhteissa, hämmästelee Keskitalo, joka seuraa tarkkaan talonsa energiankulutusta.
– Lukema sisältää lämmityksen, ilmanvaihdon ja lämpimän käyttöveden. Vaikka meillä on vain kevyesti eristetty vesijohto, meidän ei ole tarvinnut käyttää lämmitystä vesijohtoon tai viemäriin, Keskitalo kertoo.
– Talomme energiankulutus on pienempää kuin joissakin pienemmissä maalämmöllä toteutetuissa kohteissa. Tämä oli melkoinen yllätys minulle, Keskitalo kehaisee.

Pohjoismaiden ensimmäinen Älvsbytalon City-paketti nousi Pohjanmaalle

dcc1b726-4e88-4da9-8215-0c98d2265350-main_image

Älvsbytalon ensimmäinen ulkoasultaan uusi city-pakettitalo nousi Pedersöreen lähelle Pietarsaarta. Elementit valmistettiin Kauhajoen tehtaalla sisätiloissa suojassa säältä ja ne kuljettiin suojattuna tontille perjantaina 30. tammikuuta. Talo oli harjakorkeudessaan samana päivänä. Asukkaat pääsevät muuttamaan uuteen kotiinsa maaliskuun alussa.

”City-paketin avulla taloille on mahdollista valita uusi modernimpi ilme. Se tuotiin markkinoille suomalaisten asiakkaiden toiveesta asuntomessujen jälkeen syksyllä. City-pakettilisävalintoja on myyty jo useita kappaleita. Seuraava City-pakettitalomme nousee Jyväskylän Leppälahdelle 9. helmikuuta”, kertoo Älvsbytalon myyntijohtaja Petri Antikainen.

City-pakettiin kuuluvat 19-asteen murrettu harjakatto, pääsisäänkäynnin lippakatto sekä korotettu seinälinja, jotka ovat saatavilla Älvsbytalon kaikkiin 1-kerroksisiin talomalleihin lukuun ottamatta L-mallista Katajatarta.

”Murretun harjakaton saa tällä hetkellä vain Älvsbyhus-konsernin Suomessa valmistettaviin Älvsbytaloihin. Voihan olla, että konsernimme kiinnostuu tuomaan tämän talovalikoimaansa myös Ruotsissa ja Norjassa”, Antikainen jatkaa.

Haaveet toteutuivat 15 vuoden jälkeen

Pedersören kuntaan metsämaisemaan valmistuvaan taloon muuttaa lapsiperhe, jonka äiti selaili Älvsbytalon katalogia ensimmäisen kerran jo 15 vuotta sitten. Perhe on haaveillut talosta, jossa on murrettu harjakatto. Ostopäätöksen vaikuttivat lisäksi edullinen hinta ja kattava toimitussisältö. Asuntoalueen samalle kadulle on jo rakennettu kaksi Älvsbytaloa.

”Olen myynyt Älvsbytaloja jo kolmekymmentä vuotta ja auttanut yli 900 suomalaista perhettä sopivan talon valinnassa. Murrettu harjakatto on suuntaus, jolla haetaan piristystä perinteisiin ja Suomen oloissa hyvin toimiviin harjakattoihin. Uusilla alueilla niitä näkyy jo paljon, ja kaavoituksessa on usein maininta murretusta harjakatosta tavallisen lisäksi”, taloedustaja Dennis Rönn kuvailee.

Älvsbytalon uusi ilme keräsi suosiota Jyväskylän asuntomessuilla

5874e795-5190-45ce-96de-046a29c9de8b-main_image
Älvsbytalon City-paketti sopii nykyaikaiseen makuun ja elämäntapaan niin maalla kuin kaupungissa.
City-paketti sai alkunsa asuntomessutalon vetovoimasta

Älvsbytalon talven uutuus on lisävalintana tarjolla oleva City-paketti, joka sai alkunsa kesän 2014 Jyväskylän asuntomessujen mallitalon suosiosta. Pakettiin kuuluvat 19-asteen murrettu harjakatto, pääsisäänkäynnin lippakatto sekä korotettu seinälinja, jotka ovat saatavilla Älvsbytalon kaikkiin yksikerroksisiin talomalleihin lukuun ottamatta L-mallista Katajatarta.

– Nimestään huolimatta City-paketti sopii nykyaikaiseen makuun ja elämäntapaan niin maalla kuin kaupungissa. Tarve tähän lisävalintapakettiin syntyi kesän asuntomessujen messukohteemme saamasta suosiosta, kertoo Älvsbytalon myyntijohtaja Petri Antikainen.

– Messutalon perinteistä poikkeava moderni ulkonäkö ja sen harmaa-punainen väritys saivat paljon kiitosta osakseen. Ihmiset pitivät myös toimivasta pohjaratkaisusta, Petri Antikainen sanoo.

35baf1a5-734a-4006-b58e-b40f2364ebd8

Toinen uutuus Älvsbytalon lisävalinnoissa on yksikerroksisten mallien päätyterassi.

– Lisävalintojen avulla Älvsbytalon valinneet voivat viimeistellä kotinsa juuri oman makunsa ja elämäntapansa mukaiseksi. Ajatuksenamme on tarjota kustannustehokas perustalo, jota jokainen voi täydentää lisävalinnoilla oman elämäntilanteensa mukaan, Antikainen jatkaa.

Älvsbytalon ensimmäiset City-paketilla lisävarustellut talot nousevat keväällä Uuteenkaupunkiin ja Jyväskylään.

Kesällä Jyväskylän Äijälänrannassa järjestetyillä Asuntomessuilla vieraili 11.7.–10.8.2014 yli 114 000 messuvierasta. Älvsbytalon kohteeseen tutustui päivittäin arviolta pari-kolmetuhatta messuvierasta.

Älvsbytalon messukohteella moderni ilme

alvsbytalon_messutalolla_.645f5b34-5886-4fd1-a7b3-04ae3ba2b4d2-main_image
Älvsbytalon messutalolla on moderni ulkoasu
Älvsbytalon Jyväskylän messukohde ottaa etäisyyttä perinteisempiin talomalleihin erottuen niistä selkeän pelkistetymmällä ja modernimmalla ulkoasullaan. Tilaelementtitekniikan ansiosta messukohde on nopealla aikataululla toteutettu laadukas koti.

Älvsbytalo nousee Jyväskylän asuntomessualueelle ripeästi maaliskuun 2014 aikana. Talon piha on esivalmisteltu jo viime syksynä ja istutukset tehdään keväällä.

– Älvsbytalon pystytysaika on varmasti messualueen lyhimpiä. Kaikki talomme valmistetaan Kauhajoen tehtaallamme sisätiloissa suojassa sateelta ja tuulelta, joten ulkona vaihtelevat sääolot eivät pääse rakennusvaiheessa vaikuttamaan niiden laatuun, Älvsbytalon messukohteesta vastaava edustaja Hannu Koskinen kertoo.

alvsbytalo_asuntomessutal.6fa6c771-a4ba-46e8-a66f-cb39adedefd1

 

Älvsbytalo, asuntomessutalon pohjapiirrustus (alakerta)

Moderni ulkoasu ottaa etäisyyttä perinteisempään linjaan

Älvsbytalon messukohde erottuu valmistajan muista talomalleista pelkistetymmällä linjallaan. Asuntomessuilla Älvsbytalo testaa aivan uudenlaista, modernia tyyliä, jota kehitetään asiakaspalautteen mukaan.

– Haluamme selvittää, mitkä ovat nykypäivän talo-ostajien kriteerit. Siksi testaamme nyt jotain ihan uutta ja kuuntelemme asuntomessukävijöiden palautetta, Koskinen sanoo.

Modernin ulkoasun lisäksi Koskinen kuvailee messutaloa ”konstailemattomaksi, edulliseksi perustaloksi”.

Pihapiiri on suunniteltu helppohoitoiseksi, joten talon asukkailla on aikaa harrastuksille ja rentoutumiselle.

– Laukaan asuntomessuilla kymmenen vuotta sitten esittelemämme Pihlajatar oli erittäin suosittu kohde, ja se oli myyntimenestys useita vuosia messujen jälkeen. Tänä vuonna tavoittelemme tietysti samaa. Puolitoistakerroksinen Älvsbytalo on kodikas, selkeä ja käytännöllinen. Talossa on runsaasti tilaa isommallekin perheelle, Koskinen kertoo.

alvsbytalo_asuntomessutal.2080f011-5c37-43a6-b9cd-455ed48beccf

 

Älvsbytalo, asuntomessutalon pohjapiirrustus (yläkerta)

Laadukkaita koteja edulliseen hintaan

Niin Jyväskylän messukohde kuin muutkin Älvsbytalot ovat niin sanottuja tilaelementtitaloja eli ne rakennetaan valmiiksi osiksi sisätiloissa tehtaalla. Valmiiksi pyritään tekemään kaikki, mikä suinkin on mahdollista, myös esimerkiksi sähkö- ja LVI-asennukset, Koskinen sanoo.

– Rakennamme ja myymme korkealaatuisia, sisätiloissa valmistettuja taloja sellaiseen hintaan, että mahdollisimman moni voi asua mukavasti ja käyttää rahaa muuhunkin kuin asumiseen.

Jokaisessa tilaelementissä on valmiina lattia, seinät ja sisäkatto. Myös kylpy- ja kodinhoitohuone toimitetaan täysin valmiina seinäpäällysteitä ja saniteettiposliineja myöten.

– Talon pystytyksen jälkeen ammattitaitoisten työmiehiemme tehtäväksi jää ainoastaan muiden huoneiden maalaus, tapetointi ja lattioiden asennus. Vastaamme koko talon rakennuksesta ja valvomme rakennusketjua, joten talon hankinta on turvallista ja vaivatonta. Näin voimme myös antaa 100 % takuun talon hinnasta ja muuttopäivästä. Hintaan sisältyvät sekä materiaalit että asennus, Koskinen kertoo.

Myös maksuehdot ovat monille asiakkaille mieleen. Ensimmäinen erä talosta maksetaan vasta, kun kaikki materiaalit ovat jo tontilla ja talo on tapetteja vaille valmis. Loput maksetaan vasta, kun talo on täysin valmis.

Vaikka Älvsbytalo toimitetaan muuttovalmiina, kodista voi silti muokata täysin yksilöllisen ja oman maun mukaisen, Koskinen muistuttaa. Kaikkiin talomalleihin on saatavana lisätoimituksia, esimerkiksi parvekkeita, kattoerkkereitä ja harjakuisteja.

Energiatehokkuus painopisteenä

Älvsbytalolla on pitkä historia pohjoisen ilmastoon sopivien talojen rakentamisesta.

– Talomallien LVI-ratkaisut on suunniteltu niin, että niistä hyötyvät sekä ympäristö että ostajan lompakko. Taloissamme on hyvä eristys, mutta myös toimiva ilmanvaihto, Koskinen sanoo.

Vetreä 70-vuotias viettää juhlavuottaan

Älvsbytalon emoyhtiö, ruotsalainen Älvsbyhus perustettiin vuonna 1944, joten talovalmistaja juhlii tänä vuonna 70-vuotisjuhlaansa.  Älvsbyhus on koko 2000-luvun ajan ollut Ruotsin johtava puutalovalmistaja. Suomessa oma talotuotanto alkoi vuonna 2005 Kauhajoella.

Seuraa asuntomessukohteemme rakentamista osoitteessa: http://www.alvsbytalo.fi/asuntomessut2014/

Älvsbytalon uutuus Mainikki on pienen perheen koti

mainikki.mainikki.c237436c-325b-4065-b8f3-082957a966ec-main_image
Älvsbytalon uutuusmallin sydän on avara keittiö ja olohuone, jotka ovat yhtenäistä valoisaa tilaa. 81,5-neliöisessä Mainikissa on kaksi mukavan kokoista makuuhuonetta, saunallinen kylpyhuone ja kaksi wc:tä. Arjen viihtyisyyttä lisäävät myös uloskäynnit olo- ja kodinhoitohuoneista.

– Mainikki sopii erittäin hyvin nykyaikaiselle pienelle perheelle, joka ei tarvitse suurta kotia. Esimerkiksi lasten lentäessä pesästä voi muuttaa vähän pienempään taloon, joka ei tarvitse suurta tonttia, kertoo Älvsbytalon myyntijohtaja Petri Antikainen.

Keittiö ja olohuone ovat keskipisteitä suomalaisissa kodeissa ja niissä perheet kokoontuvat.

– Aiemmin pienimmässä talomallissamme ei ollut tupakeittiötä, joten Mainikki tuo asiakkaiden kaipaaman lisän mallistoon. Osa pienistä taloista kiinnostuneista perheistä hankkii talon loma-asunnoksi, mikä kasvattaa kysyntää. Vuonna 2005 toimintansa aloittanut Kauhajoen tehtaamme onkin valmistanut jo lähes 3000 taloa, Antikainen jatkaa.

Suomen ensimmäisten Mainikki-talojen pystytykset alkoivat 14.1.2014. Talot toimitettiin säältä suojattuina elementteinä Reisjärvelle ja Liperiin. Asukkaat pääsevät muuttamaan koteihinsa helmikuun puoleenväliin mennessä.

mainikki_sisustettu_pohja.mainikki_sisustettu_pohja.0ee0b562-c329-4c57-9ed1-f26e31dd2927

Vetreä 70-vuotias viettää juhlavuottaan

Älvsbytalon emoyhtiö, ruotsalainen Älvsbyhus perustettiin vuonna 1944, joten talovalmistaja juhlii tänä vuonna 70-vuotisjuhlaansa. Älvsbyhus on alusta lähtien ollut Pohjoismaiden johtava puutalovalmistaja. Suomessa oma talotuotanto alkoi vuonna 2005 Kauhajoella. Konserni on toimittanut Suomeen jo yhteensä lähes 8 000 taloa.