Pihlavan Ikkuna Oy: Pihlan ikkuna- ja ovivinkit asuntomessuille: kiinnitä huomiota myös ikkunoiden tyyliin

3eea0326-6d77-4db6-97bf-e4027e70091f-main_image
Deko-Talojen kohde Deko 149 on tyylikäs ja tehokas kaksikerroksinen perhekoti järvimaisemassa. Oleskelu- ja ruokailutilojen lasipinnat sekä suuret terassit osaksi kotia.
”Jyväskylän asuntomessuilla näkyy selvänä trendinä lasipinta-alan kasvu, mutta messukäynnillä kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, kuinka ikkunan puitteen ja karmin väri ja muoto sekä tuuletusikkunat vaikuttavat talon ilmeeseen. Ideoita saavat niin uudiskohteista kuin remontoinnista kiinnostuneet”, sanoo Pihlan tuotepäällikkö Leila Mäenpää.

Jyväskylän asuntomessut tarjoavat mahdollisuuden tutustua erilaisiin ikkuna- ja ovimaailman ratkaisuihin käytännössä. Ikkuna- ja ovivalmistaja Pihla on messuilla mukana kymmenessä kohteessa.

Mäenpään mukaan uudiskohteiden rakentajien toiveet, suuret ikkuna-alat ja energiatehokkuus, kulkevat nykyään käsi kädessä. Modernien ikkunoiden ja ovien lämpöominaisuudet pitävät kodit lämpiminä haastavissakin olosuhteissa.

”Olemme tehneet paljon töitä ikkunoiden eristävyyden kehittämiseksi. Deko 149 on erinomainen esimerkki energiatehokkaasta talosta, jossa ikkunoilla ja ovilla on suuri vaikutus talon energiatalouteen”, kertoo Leila Mäenpää.

Messukohteissa on esillä on niin kiinteitä kuin avattavia ikkunoita eri kokoisina ja eri ominaisuuksilla varustettuina. Ovet ja liukuovet yhdistävät kotien sisätilat pihan oleskelualueisiin ja Jyväsjärven maisemiin. Ikkunoiden ja ovien tekninen toimivuus ja käytännöllisyys ovat tärkeä tekijä asumismukavuudessa.

Toiseksi esimerkiksi Mäenpää nostaa pienen perheen tehokkaaksi kodiksi suunnitellun Lapplin Duon. Talossa on käytetty rohkeasti erilaisia ikkunakokoja ja -muotoja

”Lapplin Duossa eri kokoisten ikkunoiden käyttö sekä suuri karmisyvyys tekevät talon ilmeestä elävän. Ikkunavalinnat ovat Duossa erittäin energiatehokkaat”, Mäenpää kertoo.

Vuoden 2014 messualue on rakennettu Jyväsjärven rannalle, Päijänteeseen johtavan Äijälänjoen tuntumaan noin viiden kilometrin päähän Jyväskylän keskustasta. Messut aukeavat yleisölle 11.7. ja taloihin voi tutustua 10.8. saakka joka päivä kello 10–18.

Linkit