REMAXin kesäkuun markkinakatsaus: Omakotitalojen myyntiaika 20 % lyhempi kuin kokonaismarkkinoilla

Suomen suurimpiin kiinteistönvälitysketjuihin lukeutuva REMAX on julkaissut kesäkuun markkinakatsauksensa. Sen mukaan REMAX-ketjun välittämien omakotitalojen myyntiajat Suomessa olivat toukokuussa selvästi lyhyemmät kuin alalla vastaavana ajanjaksona keskimäärin.

Alan yleisen kehityksen mukaan kerrostalokaksioiden myyntiajat nousivat 17 % koko maassa viime vuoden 2014 toukokuuhun verrattuna. Vastaava luku omakotitaloissa oli 9 %. REMAX onnistui kuitenkin lyhentämään omakotitalojen myyntiaikaa 20 % koko Suomessa toukokuun 2015 aikana viime vuoden vastaavaan raportointiajanjaksoon nähden. Myös pääkaupunkiseudun omakotitalojen myyntiajat olivat REMAXilla hieman lyhemmät kuin kokonaismarkkinalla. Kerrostalokaksioissa REMAXin myyntiajat koko Suomessa ja pääkaupunkiseudulla olivat noin 10 % lyhemmät kuin kokonaismarkkinalla.

Toukokuussa Suomessa tehtiin yhteensä 4636 kauppaa. Pääkaupunkiseudun kauppojen määrä oli 1198 kappaletta. Pääkaupunkiseudulla kaupoissa oli toukokuusta 2014 lähtien 6 % nousua vuoden takaiseen ajanjaksoon verrattuna.

REMAX kasvatti toukokuussa kauppojen määrää 16 %. Ketjun luvut ovat olleet koko ensimmäisen vuosipuoliskon vahvoja: tammikuussa +23 %, helmikuussa +39 %, maaliskuussa +20 % ja huhtikuussa +20 %.

Koko Suomen asuntokaupoista REMAXin osuus on ollut alkuvuonna noin 8 %. Pääkaupunkiseudulla luku on noin 15 %.

REMAX ennustaa tilivuodelle 15 %:n kasvua

”Asuntokauppa piristyi entisestään odotustemme mukaan. Huhtikuu oli tähän mennessä ennätyskuukautemme, ja nyt toukokuussa teimme kauppoja viidenneksen enemmän kuin viime vuonna. Yleinen markkina on kuitenkin hyvin jakautunut ja eri alueiden välillä on suuria eroja”, REMAX-ketjun toimitusjohtaja Pasi Aalto sanoo.

Aallon mukaan REMAX on onnistunut näyttämään, että vaikeaksikin koetussa markkinatilanteessa kauppa saadaan käymään. Alan yleisen kehityksen mukaan vuosina 2013–2014 asuntomarkkina oli alavireinen, -7,1 %. Samaan aikaan REMAX kasvatti myyntiään +21,9 %. Alan yleinen ennuste kuluvalle ajanjaksolle 2014–2015 on -5 %, kun taas REMAXin oma ennuste ketjun kasvulukuun on vähintään +15 %.

Kaikkien asuntotyyppien myyntiajat ovat pidentyneet alalla viime vuoden 2014 toukokuuhun verrattuna. REMAXilla myyntiajat ovat sen sijaan lyhentyneet viime vuoden vastaavaan vertailukuukauteen nähden.

Lähde: KVKL Hintaseurantapalvelu /TUTKA-palvelu / REMAX Suomi