Asuntomessuvieraat viihtyneet Jyväskylässä useita päiviä

Kesän asuntomessukaupungin Jyväskylän kattava matkailutarjonta saa ulkopaikkakunnilta saapuvat messukävijät viihtymään kaupungissa. Messujen kävijätutkimukseen perustuvan väliraportin mukaan noin 40 prosenttia kävijöistä oli viipynyt kaupungissa vähintään kaksi päivää.

– Asuntomessut on vetovoimainen tapahtuma ja messukesä on tiivistänyt alueellista matkailuyhteistyötä entisestään. Tämä näyttäytyy messuvieraille erilaisten valmiiden matkailukokonaisuuksien ja -etujen muodossa. Myös teemalliset kaupunkikierrokset ja opastukset on räätälöity palvelemaan vieraita, Jyväskylän seudun matkailutoimiston päällikkö Maija Nurminen tiivistää.

Kaupunkiin saapuville onkin tarjolla kulttuuria, makunautintoja ja persoonallisia käyntikohteita. Asuntomessujen vanavedessä moni kaupungin yrittäjä on innostunut toteuttamaan erilaisia tapahtumia messuvieraiden ja matkalaisten iloksi.

– Asuntomessuvieraat saavat esimerkiksi messulipulla käyttöönsä lukuisia etuja messualueen ulkopuolella. Kaikkiaan etuja tarjoavia kohteita on Jyväskylän seudulla yli neljäkymmentä ja etukohteet vaihtelevat toiminnallisista aktiviteeteistä ravintola- ja majoituspalveluihin, Nurminen jatkaa.

Luonto ja järvimaisema kiinnostavat

Torstaina julkaistusta väliraportista selviää myös, että noin 75 % messuvieraista on saapunut Jyväskylään muualta Suomesta.

– Vieraspaikkakuntalaisten suuri määrä ilahduttaa ja kertoo siitä, että Jyväskylä on kiinnostava matkailukaupunki. Yleiskuva kaupungista on positiivinen ja moni kehuu ympäristön viihtyisyyttä. Järvimaisema ja vesistön läheisyys nousevat puheissa nopeasti esiin. Myös uudistettu satama ja Lutakon alue ovat saaneet hyvää palautetta.

Messualueella vieraita palvelee kaupungin oma infopiste, jossa matkailijoita ohjataan ja opastetaan tarpeiden mukaan. Apua on mahdollista saada vaikkapa ruokapaikan tai iltaohjelman etsinnässä.

– Messuvieraat ovat olleet hyväntuulisia ja tyytyväisiä messusisältöön. Moni kiittelee Jyväskylän tapahtuman monipuolista kattausta ja hyvin toimivia järjestelyjä. Esimerkiksi messubusseissa työskenteleviä oppaita on kiitelty vuolaasti, itsekin Jyväskylän infopisteellä päivystänyt Nurminen tiivistää.

Samaa kertoo myös tuore väliraportti. Sen mukaan 94,5 % vastanneista piti messuja erinomaisina tai hyvinä.