Ryhmärakentamiskohde aloitettu Vantaalla

design-talo_lipputie_8_julkisivu_nettiin

Pohjolan Design-Talo Oy on käynnistänyt asukasperheiden kanssa ryhmärakentamishankkeen vuoden 2015 asuntomessuille Vantaan Kivistössä. Kohteet syntyvät asukaslähtöisellä suunnittelulla yhdessä Arkkitehtitoimisto AVARC Oy:n arkkitehtien kanssa.

Kivistön messualueelle rakennetaan kaikkiaan 28 pientaloa ja kolme kerrostaloa. Ryhmärakentamiskohteen kuusi omakotitaloa tuovat oman erityisen lisänsä Vantaan messualueen pientalotarjontaan.

– On erittäin hienoa, että saamme Kivistöön pientalotuotantoon kuluttajille tällaisen hieman erilaisen toteutusmallin, jossa talot toteutetaan ryhmärakentamisen periaatteella varman urakoitsijan toimesta ja lopputuloksena saadaan kuitenkin kunkin perheen tarpeisiin räätälöity omakotitalo avaimet käteen -mallilla, sanoo Vantaan kaupungin asuntomessuprojektin projektijohtaja Paavo Hiltunen.

Korkeatasoisia puutaloja

Kaikkiaan Design-Talon asuntomessujen ryhmärakentamishanke käsittää kuusi messualueelle nousevaa omakotitaloa, joista näyttelykohteina on kaksi. Korkeatasoinen puutaloarkkitehtuuri on Arkkitehtitoimisto AVARC Oy:n arkkitehtien SAFA Aaro Virkkusen ja Leif Lindgrenin käsialaa. Suunnittelutyötä on tehty vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa ja kukin talo onkin vahvasti asukkaidensa näköinen. Talojen pinta-alat ovat 90–170 neliömetriä.

– Ryhmärakentaminen on pientalojen toteuttamiseen edullinen ja oikean kumppanin kanssa turvallinen tapa rakentaa. Tuomme lisäksi uudenlaisella palvelumallilla huippuarkkitehtien osaamisen pientalorakentajien käyttöön, kuvaa Design-Talon toimitusjohtaja Saku Sipola.

Vaikka rakennustyöt päästiin aloittamaan vasta nyt, kohde valmistuu ripeällä aikataululla kesään mennessä. Kokonaisuudessa on vielä kolme taloa vapaana.

– Uskomme Vantaan asuntomessualueen vetovoimaan yhdistettynä kohteemme korkeatasoiseen arkkitehtuuriin ja kiinnostavaan toteutusmalliin. Olemme myös rakentaneet jo yli 100 asuntoa Vantaan Kivistöön, joten tunnemme alueen hyvin. Uskon, että töiden käynnistyminen luo varmuuden vielä epävarmojen asiakkaidemme päätöksentekoon ja viimeiset talot löytävät asukkaansa nopeasti, toteaa Sipola.