Loma-asuntomessujen teemoissa korostuu messualueen ainutlaatuisuus

bf181625f916d916_800x800ar

Vuoden 2014 Loma-asuntomessut rakentuvat Kalajoen Hiekkasärkille, aivan meren tuntumaan. Messujen 28 kohteesta suurimmassa osassa tehdään jo sisustustöitä. Tällä hetkellä rakentamisen painopiste on loma-asuntojen laajoissa terasseissa. Ulkomaalauksiin päästään vasta yöpakkasten hellittäessä. Toukokuun aikana alueella viimeistellään yleinen infrastruktuuri. Kaiken kaikkiaan kohteiden valmiusaste on erittäin hyvä ja kun messuportit avataan 48 päivän kuluttua, kaikki kohteet ovat valmiina messuvieraita varten.

Näköalakorttelissa olevien loma-asuntojen muotokieleksi rakennuttajat ovat valinneet modernin arkkitehtuurin. Näissä Särkille rakennetuissa loma-asunnoissa on pyritty hyödyntämään merelle avautuva näkymä. Messualueen toisella puolella on vastaavasti suojaisampia tontteja, joissa on toteutettu hieman perinteisempää suomalaista mökkirakentamista.

– Rakennuspaikkana alue on uniikki, ja on poikkeuksellista päästä toteuttamaan loma-asuntoja meren äärellä sijaitseville hiekkasärkille. Merinäkymästä halutaan nauttia suurilla terasseilla ja terassipinta-alaa onkin ennätyksellisesti enemmän kuin messutalojen huoneistoalaa yhteensä. Messuteemoiksi muodostuivat luonto, terassit ja rantaelämä, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen kertoo.

Monipuolisia messukohteita

Messukohteissa on rakennusmateriaaleina käytetty puuta, kiveä ja hirttä. Ekopuurakentamista esitellään Kalajoella kahdessa kohteessa (kohteet 13 ja 3). Sisustukset on toteutettu vahvasti skandinaavisen vaaleasti, mutta mukaan mahtuu myös väreillä ilottelevia kohteita. Sama pätee osittain myös saunoihin, joiden materiaaleissa on käytetty paljon lämpökäsiteltyä puuta, mutta värityksen ääripäät ovat pikimusta ja täysin vaalea.

Messutaloissa nähdään monin eri materiaalein toteutettuja erikoispintoja, kuten paikan päällä tehtyjä tehostemaalauksia, erilaisia kivipinnoitteita sekä puunpintoja niin käsiteltynä kuin raakapintaisenakin.

– Loma-asuntomessuja Kalajoella on toteutettu alaotsikolla “Unelmia jokaiselle” ja näen edelleen, että neljä erityyppistä korttelia tulevat tarjoamaan messukävijöille erilaisia elämyksiä. Erityisesti minua ilahduttaa se, että alueelle mahtuvat tyylikkäästi rinnakkain sekä perinteinen pitkänurkkainen hirsirakentaminen että täysin moderni tapa rakentaa. Ja toisaalta, kun alue on kompakti ja selkeä, messukävijän on helppo löytää oma suosikkinsa 28 kohteen joukosta, sanoo projektijohtaja Laura Ruohola.

Loma-asuntomessut Kalajoella 23.6.-6.7.2014.