Mökillä nikkarointi on rentouttavaa ja palkitsevaa lomapuuhaa

pejz3i7iqmlpghwizavb

Moni kesälomalainen kaipaa mökille pientä askaretta ajankuluksi, ja yleensä vapaa-ajan asunnolla myös riittää monenlaista varustelu- tai korjaustarvetta. Nikkarointi on mainio tapa irtaantua lomalla tai viikonloppuna arjen stressistä – samalla tulee omin käsin rakennettua mökille jotain hyödyllistä ja kaunista.

Nikkarointi on tunnettu rentouttavasta, jopa terapeuttisesta vaikutuksestaan. Mökkiolosuhteet luovat mainiot puitteet harrastukselle; tontin raivauksen sivutuotteena syntyvistä oksaisista kuusenkarahkoista saa komeita naulakoita moneen käyttöön. Siivekkäitä mökkinaapureita voi puolestaan muistaa rakentamalla tontille sympaattisia linnunpönttöjä. Pidemmällä lomalla tai isommalla talkooporukalla syntyy jo uusi mökkiterassi tai laituri.

Työkalut avainasemassa

Mökillä nikkarointi on huomattavasti tehokkaampaa ja mukavampaa oikeilla työkaluilla. Tukeva kirvesmiehen vasara on työkalupakin vakiovaruste. Kaarisahalla laudat ja oksat katkeavat käden käänteessä. Kokoontaitettava työpenkki puolestaan on ihanteellinen mökkiolosuhteisiin, etenkin jos kuljetus- ja säilytystilaa on rajoitetusti.

Kirvesmiehen vasara, 337 mm, 14,99 € 16-4017
Kaarisaha, 533 mm (21”),
 pienet suorat hampaat, 6,99 € 16-464, 762 mm (30”), suuret suorat hampaat 7,99 € 16-463
Työpenkki, kokoon taitettava, 59 € 20-645