Nuuna oli yleisön suosikki kesän Loma-asuntomessuilla

10-nuuna_1

Kesällä järjestetyillä Loma-asuntomessuilla vieraili 23.6.–6.7.2014 välillä 40 609 maksanutta kävijää. Messukävijät äänestivät perinteisesti parasta loma-asuntoa kävijätutkimuksen yhteydessä. Yleisöäänestyksen otti osaa 7 053 kotitaloutta. Sanoma Media Finland Oy:n tekemä kävijätutkimus julkaistaan kokonaisuudessaan palauteseminaarissa Kalajoella maanantaina 29.9.2014.

Tänään Helsingissä pidetyssä Paras loma-asunto 2014 -tilaisuudessa julkistettiin messujen yleisöäänestyksen tulokset. Yleisön suosikiksi nousi kohde numero 10, Nuuna. Toisen sijan sai Särkäntorppa, kohde numero 27 ja kolmanneksi sijoittui Heikius Hus-Talo, kohde 14.

Yleisö äänesti parhaan loma-asunnon lisäksi messujen parhaan sisustuksen ja parhaan terassin. Terassiäänestys pidettiin perinteisen pihaäänestyksen sijaan, olihan messukohteissa terassipinta-alaa yli 2000 neliön verran ja dyyniluontoa kunnioitettiin jättämällä pihat luonnontilaan. Molempien äänestysten voitto meni niin ikään Nuunalle. Parhaan sisustuksen tittelin Nuuna vei 14 prosentilla äänistä ja parhaan terassin tittelin 12,48 prosentilla äänistä.

Hirsitalon tilaratkaisut olivat yleisön mieleen

Yleisöäänestyksen voittaneessa Nuunassa yleisö arvosti tilaratkaisuja, ulkonäköä ja valoisuutta. Kohde keräsi 16,93 prosenttia kaikista äänistä.

Yleisöä miellyttäneet tilaratkaisut olivat Nuunassa toteutettu niin, että kolmen pienen makuuhuoneen sijaan loma-asunnossa päädyttiin kahteen suurempaan makuuhuoneeseen. Valoisuutta lisäsi olohuoneen isot lattiasta kattoon asti olevat ikkunat. Lisäksi terassille oli lisätty lasihuone suojaamaan syksyn sateelta ja tuulelta.

Nuunan rakennuttaja ja näytteilleasettaja toimi Kuusamon Hirsitalot Oy. Arkkitehtisuunnittelusta vastasi Kuusamo Hirsitalojen Taisto Hertteli ja sisustussuunnittelu oli Sirkka-Liisa Murtovaaran käsialaa.

Särkäntorppa kiri toiseksi, Heikiushus ylsi kolmanneksi

Yleisöäänestyksessä toiseksi eniten ääniä keräsi kohde numero 27, Särkäntorppa. Särkäntorppa erottui sisustus- ja rakenneratkaisuillaan sekä laatutasollaan. Ääniä kohde keräsi yhteensä 10,44 prosenttia. Näytteilleasettajana toimi Maanhongan Hirsitalot ja rakennuttajana Repomaa Oy.

Kolmanneksi paras loma-asunto -äänestyksessä tulleessa kohteessa yleisö arvosti ulkonäköä, varustetasoa ja saunatiloja. Kohde numero 14, Heikius Hus-Talo sai äänistä 7,12 prosenttia. Kohteen näytteilleasettajana ja rakennuttajana toimi Heikius Hus-Talo.

Nuunan ja muut kohteet löydät Ideagalleriasta – tutustu tarkemmin!