Loma-asuntomessujen kävijämäärä oli positiivinen yllätys

be5de1af367b5384_800x800ar

Heinäkuussa päättyneiden Loma-asuntomessujen kävijätutkimuksen tulokset julkaistiin tänään Kalajoella. Viime kesän Loma-asuntomessuilla vieraili yhteensä 40 609 kävijää (Levikintarkastus Oy:n tarkastama luku). Suomen Asuntomessujen teettämän kävijätutkimuksen mukaan enemmistö kävijöistä tuli Kokkolan, Oulun ja Kalajoen suunnalta. Tutkimuksen teki Sanoma Media Finland Oy / Rakentaja.fi. Tutkimukseen vastasi 40,2 prosenttia messuilla käyneistä perheistä.

– Loma-asuntomessuilla Kalajoella vieraili yhteensä yli 40 000 kävijää, mikä ylitti järjestäjien ennakko-odotukset. Juhannuksen jälkeen alkaneesta kylmästä säästä huolimatta kävijät viihtyvät hyvin tapahtumassa, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen toteaa.

Kävijätutkimuksen mukaan 94,8 prosenttia kävijöistä antoi messuille arvosanaksi hyvä tai erinomainen.

– Yleisarvosana on korkeampi kuin edellisten vuosien Loma-asuntomessuilla. Lisäksi tutkimuksessa nousi esille, että yleisö piti järjestelyjä toimivina ja palvelua ystävällisenä. Alueena Kalajoen messualue erottui aikaisemmista messualueista, mikä näkyi esimerkiksi kävijätutkimuksen vapaassa palautteessa, myyntipäällikkö Jussi Ruotsalainen Sanoma Media Finland Oy:ltä kertoo.

Kävijätutkimuksen mukaan Kalajoen Hiekkasärkät koettiin nykyaikaisena tai erittäin nykyaikaisena asuinalueena 89 prosentin mielestä ja 83,5 prosenttia vierailijoista piti asumista messualueen tyyppisellä asuinalueella ainakin jonkin verran haluttavana.

Kalajoella kulutettiin yli 3 miljoonaa euroa

Messujen kävijätutkimuksessa messuvieraita pyydettiin myös arvioimaan omaa rahan kulutustaan sekä messupaikkakunnalla että messualueella. Yhteensä messuvieraat käyttivät rahaa 3,3 miljoonaa euroa, josta Kalajoella käytettiin noin 2,2 miljoonaa euroa ja messualueella 1,1 miljoonaa euroa. Rahaa käytettiin etenkin ravintola- ja majoituspalveluihin sekä ruoka- ja polttoaineostoksiin.

Kävijätutkimuksen yhteydessä Loma-asuntomessujen palauteseminaarissa julkaistiin myös Kalajoen kaupungin oma loppuraportti projektista. Loppuraportissa kerrataan Loma-asuntomessuprojektin kulkua sen alkamisesta vuodesta 2012 messujen päättymiseen asti. Lisäksi loppuraportista selviää kaupungin tavoitteet projektille ja niiden täyttyminen.

– Kalajoen kaupunki tavoitteli ainutlaatuiselle alueelle sen arvoisia messuja sekä valtakunnallista näkyvyyttä. Näissä molemmissa onnistuttiin erinomaisesti. Nyt on tietenkin tärkeää katsoa tulevaan niin, että onnistuneen messukesän jälkeen matkailupitäjä ei jää laakereilleen lepäämään vaan kehittää entistä aktiivisemmin uusia matkailuvaltteja, Loma-asuntomessujen projektijohtaja Laura Ruohola toteaa.

Lisätiedot:

www.loma-asuntomessut.fi