Kontion hirsitalojen myynnissä myönteinen vire – luksushuviloita Iraniin, kotimaassa uusia julkisia kohteita

kontion-projekti_meygoon-iran

Viennissä tuore päänavaus on vastikään tehty Iraniin, jonne Kontio toimittaa yhteensä 30 kolmikerroksista luksustason loma-asuntoa

Maailman suurin hirsirakennusten valmistaja Kontiotuote Oy vahvistaa jalansijaansa sekä kuluttajien ykkösvalintana että julkisten rakennusten toteuttajana. Myynti erityisesti Suomessa ja Keski-Euroopassa on noussut vuodentakaisesta. Kotimaan osalta Kontio-hirsitalojen myynti on kuusi prosenttia edellisvuotta parempi. Vienti Venäjälle on sen sijaan laskenut maassa vallitsevan talouskriisin johdosta.

Viennissä tuore päänavaus on vastikään tehty Iraniin, jonne Kontio toimittaa yhteensä 30 kolmikerroksista luksustason loma-asuntoa. Suurilla terasseilla varustetut 150-neliöiset hirsirakennukset rakennetaan vuoren rinteelle, Teheranin pohjoispuolella sijaitsevaan Meygoonin lomakylään. Kylän lähistöllä sijaitsee useita kansainvälisiä hiihtokeskuksia.

Kotimaassa yhtiö toimittaa seuraavaksi hirsimateriaalin Pudasjärvelle rakennettavaan 2000-neliöiseen hoivakotiin, johon valmistuu 54 huoneistoa. Hoivakodin rakentamisesta vastaa Lemminkäinen. Tulevan hoivakodin läheisyyteen on rakenteilla kolme hirsirunkoista rivitaloa. Myös näissä Kontio on pääyhteistyökumppani.

”Ympäristöystävällinen ja aikaa kestävä hirsi kiinnostaa kouluja, päiväkoteja sekä vanhusten palvelutaloja rakennuttavia kuntapäättäjiä nyt eri puolilla Suomea, sillä massiivipuiset rakennukset ovat osoittautuneet sisäilman laadultaan turvallisiksi ja terveellisiksi”, kertoo Kontion uusi myyntijohtaja Petri Lamminheimo.

Pudasjärvelle valmistuu ensi kesään mennessä Kontion toimittamasta hirrestä 800 oppilaan koulukampus. Neljän rakennuksen yhteenlaskettu pinta-ala on 9700 m². 

Paikkakunnalla on entuudestaan useita julkisia hirsirakennuksia, kuten hirsinen päiväkoti, jonka henkilökunnalta on saatu pelkästään myönteistä palautetta rakennuksen hyvästä sisäilmasta, akustiikasta ja rauhallisesta tunnelmasta. 

Kontio vei voiton ryhmäpuutarhamökkien suunnittelukilpailussa

Suuri yleisö on äänestänyt Kontio Taika -ryhmäpuutarhamökin parhaaksi vaihtoehdoksi metsämökkien sarjassa Eerolanpalstojen järjestämässä suunnittelukilpailussa. 

kontio-taika-ryhma-cc-88puutarhamo-cc-88kki

Kontion 35-neliöinen Taika koostuu tupakeittiöstä, makuuhuoneesta ja kylpyhuoneesta. Suuret maisemaikkunat, kuisti ja lisätilaa tarjoava parvi muodostavat yhdessä valoisan ja toimivan kokonaisuuden. Taikaan on mahdollista lisätä myös ns. kylpyhuonesauna. Kokonaisuuteen kuuluu 10-neliöinen erillinen varastomökki. 

Eerolanpalstat -ryhmäpuutarhan suunnitelma sisältää 120 ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettua vapaa-ajanmökkiä. Helsinkiläisille suunnattu mökkialue on tarkoitus rakentaa Vihtiin Helsingin kaupungin maille. Rakentamisen arvioidaan alkavan aikaisintaan vuonna 2017. 

Moderni Kontio Glass House kiinnostaa loma-asuntojen rakentajia

Reilu vuosi sitten lanseerattu modernia tyyliä edustava Kontio Glass House -mallisto on otettu vapaa-ajanasuntojen rakentajien parissa innostuneesti vastaan. Malliston ajattoman moderni ilme on inspiroinut myös hirsiomakotitalon rakentajia suunnittelemaan yksilöllisiä muunnelmia Glass Housesta. Mallisto on herättänyt kiinnostusta myös Kontion vientimaissa. 

kontio-glass-house-70c

Kontio tuo hyvin käynnistyneen myynnin innostamana Glass Housesta markkinoille viisi uutta vaihtoehtoa malliston 70-neliöiseen kokoluokkaan. Uutuutena mukana on lisäksi kaksi 30-neliöistä mallia, jotka voi sijoittaa esimerkiksi samaan pihapiirin isomman Glass House -huvilan rinnalle.

Linjakasta suunnittelua edustavan Kontio Glass Housen seinämateriaaleina ovat lasi ja massiivihirsi. Mallistojen yhteisenä nimittäjänä on tehokas tilankäyttö, helppo muunneltavuus ja hallitun pelkistetty tyyli. Suurten lasipintojen ansiosta ympäröivä luonto muodostaa tärkeän osan sisätilojen tunnelmaa.

Kontio Living -konsepti tarjoaa ratkaisun hirsitalon sisämateriaaleihin

Kontio helpottaa hirsitalojen ostajien materiaalivalintoja uudella Kontio Living -konseptilla, jossa kiintokalusteet, laatat, lattiat, sisäkatot sekä seinien, ikkunoiden ja ovien värimaailma on mahdollista valita ammattisuunnittelijoiden ehdottamista vaihtoehdoista.

Hirsitalojen henkeen soveltuvat tuotteet on luokiteltu kahteen teemakokonaisuuteen: perinteisempi Classic ja moderni Future. Keskenään yhteensopivat sisustusmateriaalit ja värisävyt noudattavat maailmalta poimittuja ajankohtaisia tyylivirtauksia mutta ovat samalla ajattomia.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme hyvinvoinnin arkkitehtuuria, jonka ytimen muodostavat hyvään asumiseen liittyvät ratkaisut. Kontio Living -konsepti sisältää muun muassa tarkkaan harkitunvalikoiman kiintokalusteita, jotka väreiltään ja materiaaleiltaan sopivat aidon puun rinnalle hienosti”, Kontion Design Manager Petri Hiltula kertoo.

Korkealaatuiset Kontio Living -keittiö- ja kiintokalusteet valmistetaan kotimaassa Kontion kanssa samaan PRT-Forest -konserniin kuuluvalla tehtaalla. Muut tuotteet tulevat Kontion valitsemilta luotettavilta yhteistyökumppaneilta ja omalta tehtaalta.